Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci

Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 foi de aluat fraged, 500 g ficatei de pui, 8 ciuperci mari, 2 cepe, 2 oua, 250 ml smantana groasa, 2 linguri patrunjel verde tocat, doua linguri ulei, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se toaca marunt. Se incinge uleiul si se lasa sa se caleasca ficateii, ciupercile, ceapa si patrunjelul. Se sareaza si se pipereaza. Se tapeteaza o forma de placinta cu hartie pentru copt si se intinde prima foaie de aluat. Peste ea se toarna compozitia de ciuperci si ficatei, lasand de jur imprejur o margine libera de circa 2 cm. Se umezeste marginea respectiva cu putina apa (cu o pensula), dupa care se asaza deasupra a doua foaie, acoperind complet foaia de dedesubt, si se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. In foaia de deasupra se face o gaura in care se introduce o bucata de hartie pentru copt sau o folie de aluminiu facuta sul. Intr-un bol, se bate bine smantana cu un ou si apoi se toarna prin sulul de hartie in interiorul placintei. Se bate si al doilea ou si se unge cu el foaia de deasupra. Se incinge cuptorul la 210 grade C, se baga placinta si se lasa circa 30 de minute sa se rumeneasca.
Se serveste fierbinte.
6.722 vizualizări
763 tipăriri
21 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
13. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.