Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu ficăței de pui și ciuperci
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 2 foi de aluat fraged, 500 g ficatei de pui, 8 ciuperci mari, 2 cepe, 2 oua, 250 ml smantana groasa, 2 linguri patrunjel verde tocat, doua linguri ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Se curata ciupercile si se taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se toaca marunt. Se incinge uleiul si se lasa sa se caleasca ficateii, ciupercile, ceapa si patrunjelul. Se sareaza si se pipereaza. Se tapeteaza o forma de placinta cu hartie pentru copt si se intinde prima foaie de aluat. Peste ea se toarna compozitia de ciuperci si ficatei, lasand de jur imprejur o margine libera de circa 2 cm. Se umezeste marginea respectiva cu putina apa (cu o pensula), dupa care se asaza deasupra a doua foaie, acoperind complet foaia de dedesubt, si se apasa marginile ca sa se lipeasca bine. In foaia de deasupra se face o gaura in care se introduce o bucata de hartie pentru copt sau o folie de aluminiu facuta sul. Intr-un bol, se bate bine smantana cu un ou si apoi se toarna prin sulul de hartie in interiorul placintei. Se bate si al doilea ou si se unge cu el foaia de deasupra. Se incinge cuptorul la 210 grade C, se baga placinta si se lasa circa 30 de minute sa se rumeneasca.
Se serveste fierbinte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.