Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve de fructe » Dulceaţă » Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală

Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală

Ingrediente: 30-40 ml zeama de lamiie sau 50-100 g glucoza, 1/2 kg zahar, 1 kg portocale mici sau cu coaja mai subtire.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se aleg portocale mai mici cu coaja subtire.Coaja se desface cu cutitul in 7-8 felii care se vor pune in apa rece (cit sa treaca peste nivelul lor).Se tin 48 ore, schimbind apa in fiecare zi ca sa iasa amareala.A treia zi, trebuie sa se prepare dulceata;daca stau mai mult in apa, se moaie prea mult si se rup.Partea alba se indeperteaza cu cutitul, ca sa ramina coaja de 1/2 cm grosime; apoi, feliile se taie in fisii de 1 cm latime, lungimea lasindu-se intreaga .De la 1 kg portocale vor rezulta cca 200-250 g coji curatate si fasonate.Fiecare fisie se rasuceste de la un capat la celalalt, ca un melc, si,prin el, se trece cu acul cu un fir de ata alba, prinzind si capatul exterior; astfel, melcisorii se insira ca niste margele in siraguri nu prea lungi.Capetele firului se innoada, ca melcisorii sa fie bine strinsi si sa-si pastreze forma.Intr-o cratita de 1 1/2 l se pun 1/2 kg zahar si 1/2 l apa.Se amesteca , pina cind se topeste zaharul, apoi se adauga 30-40 ml zeama de lamiie sau 50 - 100 g glucoza si, imediat, siragurile de melcisori.Cojile, fiind tari, trebuie trebuie sa fiarba mai mult in siropul nelegat.Cind cojile plutesc pina la fundul cratitei si, daca ridicindu-se lingura pe latul ei,cad deodata 3 picaturi de sirop legat, una linga alta, cratita se ia de pe foc, se aduna spuma (va fi putina), si,apoi, cratita se acopera.Dupa ce dulceata s-aracit, se scot atele de la melcisori cu un cutit si o furculita si, apoi, acestia se pun in borcane.Melcisorii isi pastraza forma,nu se mai desfac.Siropul nu trebuie legat prea mult, caci se caramelizeaza si, pe parcurs, se mai ingroasa.Se intrebuinteaza pentru ornat torturi sau creme, sau in creme cu gelatina.
2.537 vizualizări
527 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
5. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
6. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
18. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
27. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.