Creier la gratin cu ciuperci - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu organe » Creier la gratin cu ciuperci

Creier la gratin cu ciuperci

Ingrediente: 250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g brînză telemea sau caşcaval, 1/2 kg roşii sau 1/4 l suc de roşii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper, sare, pătrunjel sau mărar, 80 g ceapă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: După ce a fiert, creierul se strecoară, se lasă să se răcească şi apoi se taie în felii de 2 cm grosime. Ceapa tăiată mărunt se înfierbintă în tot untul sau untdelemnul un minut, se adaugă ciupercile bine spălate şi tăiate în felii mai groase, 1/2 linguriţă cu sare şi un vîrf de cuţit cu piper şi se lasă să fiarbă acoperite pînă cînd scade apa ce o lasă şi se înmoaie. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă, ca să fiarbă bine. Cînd apa a scăzut, se presară cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Într-un vas termorezistent (gratin), se aşează jumătate din cantitatea de ciuperci, peste ele un rînd de felii de roşii sau, în lipsa acestora, se toarnă jumătate din cantitatea de suc de roşii, apoi feliile de creier presărate cu jumătate din cantitatea de caşcaval ras sau telemea rasă, urmate de restul de ciuperci şi, la sfîrşit, restul de felii de roşii sau de suc, presărate cu brînza sau caşcavalul rămas şi cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Vasul se introduce în cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cu 15 minute înainte de servirea preparatului. Preparatul se serveşte fierbinte, ca fel întîi.
2.590 vizualizări
574 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
13. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Jumări cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Jumări cu creier (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.