Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Creier la gratin cu ciuperci

Ingrediente: 250 g creier, 1/2 kg ciuperci (orice variante), 50 g brînză telemea sau cașcaval, 1/2 kg roșii sau 1/4 l suc de roșii, 50-80 g unt sau untdelemn, piper, sare, pătrunjel sau mărar, 80 g ceapă.

Mod de preparare: După ce a fiert, creierul se strecoară, se lasă să se răcească și apoi se taie în felii de 2 cm grosime. Ceapa tăiată mărunt se înfierbintă în tot untul sau untdelemnul un minut, se adaugă ciupercile bine spălate și tăiate în felii mai groase, 1/2 linguriță cu sare și un vîrf de cuțit cu piper și se lasă să fiarbă acoperite pînă cînd scade apa ce o lasă și se înmoaie. Dacă este nevoie, se mai adaugă puțină apă, ca să fiarbă bine. Cînd apa a scăzut, se presară cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Într-un vas termorezistent (gratin), se așează jumătate din cantitatea de ciuperci, peste ele un rînd de felii de roșii sau, în lipsa acestora, se toarnă jumătate din cantitatea de suc de roșii, apoi feliile de creier presărate cu jumătate din cantitatea de cașcaval ras sau telemea rasă, urmate de restul de ciuperci și, la sfîrșit, restul de felii de roșii sau de suc, presărate cu brînza sau cașcavalul rămas și cu pătrunjel sau mărar tăiat mărunt. Vasul se introduce în cuptorul incalzit, la foc mijlociu, cu 15 minute înainte de servirea preparatului. Preparatul se servește fierbinte, ca fel întîi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.