Cozonac ca la mama acasă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Cozonaci şi checuri » Cozonac ca la mama acasă

Cozonac ca la mama acasă

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg făină, 80 g drojdie, 7 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 125 g unt, 125 g smîntînă, 125 ml ulei, coajă de lămîie şi portocală, 1-2 linguri vin alb.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: 1 lingură de făină se opăreşte cu tot uleiul care a fost pus la fiert cu puţin lapte, apoi se adaugă smîntîna.
În alt vas, se freacă gălbenuşurile cu zahăr pînă se albesc, după care se adaugă drojdia frecată cu puţin zahar, apoi se adaugă şi restul ingredientelor peste gălbenuşurile cu zahăr şi făină opărită cu laptele. Toate la un loc se frămîntă timp de o oră, după care se lasă să crească într-un mediu mai călduros.
Se porţionează aluatul, după care se întinde o foaie potrivit de groasă, aceasta se umple dupa cum se doreşte, se rulează şi se pune la cuptor timp de o oră.
9.623 vizualizări
737 tipăriri
7 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
8. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
13. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ciuperci cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.