http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Cozonaci şi checuri"

Cozonac ca la mama acasă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg făină, 80 g drojdie, 7 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 125 g unt, 125 g smîntînă, 125 ml ulei, coajă de lămîie şi portocală, 1-2 linguri vin alb.

Mod de preparare: 1 lingură de făină se opăreşte cu tot uleiul care a fost pus la fiert cu puţin lapte, apoi se adaugă smîntîna.
În alt vas, se freacă gălbenuşurile cu zahăr pînă se albesc, după care se adaugă drojdia frecată cu puţin zahar, apoi se adaugă şi restul ingredientelor peste gălbenuşurile cu zahăr şi făină opărită cu laptele. Toate la un loc se frămîntă timp de o oră, după care se lasă să crească într-un mediu mai călduros.
Se porţionează aluatul, după care se întinde o foaie potrivit de groasă, aceasta se umple dupa cum se doreşte, se rulează şi se pune la cuptor timp de o oră.