Castraveţi muraţi în oţet (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Castraveţi muraţi în oţet (II)

Castraveţi muraţi în oţet (II)

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Castraveţi mici, frunze de vişin, mărar uscat, ardei iute, radacini de hrean, otet, sare, boabe de mustar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se aleg castravetii cei mai mici, verzi, fără pete, neloviţi. Se spală bine în apă proaspătă şi se şterg cu un şervet. Se ţin apoi 12 ore în apă sărată, se scurg şi se aşează în borcane sau în butoiaşe bine spălate, opărite şi afumate.

La fund, se aşează frunze de vişin şi mărar uscat, apoi se aşează castraveţii, care se îndeasă bine. La fiecare strat de castraveţi, se adaugă câţiva ardei iuţi verzi şi rădăcini de hrean, tăiate în felii subţiri. Se acoperă totul cu mărar şi foi de vişin. Se toarnă deasupra oţet de 9 grade fiert şi sarea dizolvată în puţină apă (1 l la două linguri de sare). Oţetul se toarnă după răcire. La suprafaţa murăturilor, se aşează un săculeţ de pânză subţire cu boabe de muştar. Muştarul, ca şi hreanul, ajută la păstrarea castraveţilor.

Borcanele se leagă cu pergament. Butoiaşele trebuie înfundate şi rostogolite.

După 8-10 zile, oţetul se fierbe din nou şi se înlocuieşte în parte, pentru a-i completa tăria, apoi, după ce s-a răcit, se toarnă peste castraveţi.

Se servesc cu diverse fripturi sau cu alte mâncăruri, după gust.
5.326 vizualizări
643 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.