Castraveţi muraţi în oţet (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Castraveţi muraţi în oţet (I)

Castraveţi muraţi în oţet (I)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Castraveţi, oţet de 9 grade, sare, zahăr, piper măcinat sau boabe, hrean.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pentru conservare în oţet, se aleg castraveţi mici. Lichidul se prepară din 2 părţi apă şi o parte oţet. La 1 l de lichid, se pun 25 g sare şi 10 g zahăr. Se calculează ca lichidul să fie circa jumătate din capacitatea borcanelor. Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, puţin cimbru, mărar şi frunză de ţelină, apoi se mai lasă să stea 10 minute luat de pe foc, ca să se aromeze bine.

Lichidul se toarnă peste castraveţi, după ce s-au pus în fiecare borcan puţin piper măcinat sau boabe şi 2-3 felii de hrean deasupra. Borcanele se umplu pînă sus şi se leagă imediat, cu celofan dublu, apoi se aşează în cămară. Castraveţii nu vor mai fermenta, însă vor fi acri.
27.100 vizualizări
1.764 tipăriri
16 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
26. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.