Budincă de mămăligă cu sos de carne - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Preparate din mălai » Budincă de mămăligă cu sos de carne

Budincă de mămăligă cu sos de carne

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Mamaliga: 200 g malai grisat, 10 frunze uscate de salvie, 50 g cascaval ras.
Sosul de carne: 1 legatura de legume pentru supa, 2 catei de usturoi, 3 linguri de untdelemn, 500 g carne tocata (amestec), piper macinat, 100 ml vin rosu sec, o conserva de rosii decojite (400 g), 1 legatura de cimbru, paprika dulce, grasime pentru forma, 100 g telemea.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Mamaliga: se pune la fiert o jumatate de litru de apa cu o jumatate de lingurita de sare. Cand fierbe, se trage vasul pe flacara mica si se toarna malaiul in ploaie, amestecand intruna cu telul sau cu un facalet. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se faramiteaza bine frunzele de salvie si se baga in mamaliga, impreuna cu cascavalul ras. Se amesteca bine, apoi se varsa mamaliga intr-un castron clatit cu apa. Se lasa sa se raceasca.
Sosul de carne: se curata zarzavatul, se spala si se taie marunt. Se curata usturoiul si se toaca. Se incinge uleiul si se pune carnea tocata la prajit pana se rumeneste. Se gusta de sare si de piper. Intr-o alta tigaie, se calesc zarzavaturile si usturoiul.
Se amesteca carnea tocata, vinul si rosiile presate cu furculita, se adauga legumele calite si usturoiul, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pe flacara mica cca 5 minute. Se adauga firisoarele de cimbru, sarea, piperul, paprika dulce (un varf de cutit). Se scoate mamaliga din forma si se taie in felii groase de 1 cm. Se asaza in randuri, intr-un vas rezistent la foc si uns cu grasime. Deasupra se toarna sosul de carne si se adauga telemeaua taiata in bucatele (sau cascaval). Se baga la cuptor (treapta 3) timp de 25 de minute.
3.920 vizualizări
505 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.