Ardei capia în oţet - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Conserve din legume, murături » Murături simple » Ardei capia în oţet

Ardei capia în oţet

Ingrediente: 2 kg ardei capia, 1/2 l oţet de 9 grade, 1 l apă, 250 g zahăr sau miere, 20 g sare, o foaie de dafin, o frunză de ţelină, 100 g hrean sau trei linguriţe sămînţă de muştar.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ardeii bine spălaţi se taie în jumătăţi, pe lungime, se curăţă de cotoare şi seminte, apoi se cîntăresc. Într-o cratiţă de 3 l, se pun oţetul, apa şi toate ingredientele, afară de hrean, şi se acoperă cu capac. Cînd lichidul clocoteşte, se pun ardeii capia, cîţi încap, ca să intre bine în lichid, apoi se acoperă şi se lasă să fiarbă 2-3 clocote. După aceea, se scot cu spumieră şi se pun într-o cratiţă, acoperiţi, continuîndu-se la fel pînă cînd se termină toată cantitatea. Se aşează apoi în trei borcane de cîte 1 l fiecare sau într-un borcan de 3 l. După ce ardeii s-au aşezat pînă la jumătatea borcanului, se toarnă circa 1/2 din lichid, ca să intre bine printre felii; se completează cu ceilalţi ardei şi, la urmă, se toarnă tot lichidul, presărîndu-l cu cîte două felii de hrean, ca lichidul sa iasă deasupra. Borcanele se leagă cu celofan dublu şi se aşează în cămară. Ardeii nu vor fermenta, chiar dacă se lasă mai mult timp borcanele dezlegate, cu condiţia să fie acoperite.
12.999 vizualizări
954 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
18. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.