Vin de corcoduşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Băuturi » Băuturi cu vin » Vin de corcoduşe

Vin de corcoduşe

Ingrediente: 3 kg corcoduse, 3 1/2 l apa, 1 kg zahar, coaja de scortisoara, cuisoara.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cantitatea pregatita de corcoduse si apa se pune intr-o oala smaltuita.Se fierbe cca 30 minute , dupa ce a dat in clocot, adica pina plesneste bine coaja fructelor.Oala se ia apoi de pe foc si se lasa 48 de ore a rece.Se strecoara sucul, punind fructele, cite putine, pe rind, in strecuratoarea cu gauri mari, presind putin cu mina, ca sa se scurga bine.Fructele presate se pastreaza in alt vas.Lichidul rezultat se cintareste.La 4 l lichid se pune 1 kg zahar; se amesteca bine pina cind se topeste zaharul.Este de preferat ca zaharul sa fiarba 10 minute cu 1/4 din cantitatea de lichid, apoi sa se amestece cu restul.Prin fierbere cu o substanta acra (zeama de fructe), zaharul se descompune in glucoza si levuloza, zaharuri mai simple, care vor fermenta mai repede.Sucul indulcit se pune in damigene (sau butoias), lasind un spatiu liber, de 10 cm, pina la gura acestora, ca sa aiba loc spuma care se formeaza prin fermentare.Nu se pune drojdie de bere; va fermenta foarte bine numai cu drojdiile salbatice care sint in aer.Damigeana se astupa bine cu dop de fermentatie; acesta, prin tubul cu care este prevazut, permite bioxidului de carbon sa iasa (care se degaja in timpul fermentatiei), altfel prin presiunea lui va sparge vasul.Damigeana se lasa nemiscata 5-6 saptamini, pina cind se termina fermentatia, la o temperatura nu mai mare de 18-20 grade celsius, in care timp se depun toate suspensiile sub forma de drojdie.Vinul se trage, apoi, de pe drojdie, in damigene sau sticle, cu furtunul, care nu trebuie sa ajunga la drojdie, s-o tulbure.Peste piine se pune un servet din tifon si un strat subtire de vata, se trage aerul din furtun, pina cind iese vinul, apoi se trece repede furtunul in pilnia asezata in gitul sticlei sau damigenei; dupa ce se umple una, se trece repede la urmatoarea.Sticlele sau damigenele se astupa bine cu dopuri noi sau cele vechi sterilizate, 10 minute, in apa clocotita si se pastreaza intr-un loc racoros.Din pulpa fructelor ramase se poate face marmelada.
8.838 vizualizări
655 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
6. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos pentru vînat (Sosuri > Sosuri albe)
8. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
13. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
14. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
19. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
23. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
29. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.