Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie

Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 500 g zahăr, 500 g nuci măcinate, 2 pachete unt, 1 cană lapte, 4 pachete zahăr vanilat, 6 linguri zeamil sau făină, 10 ouă,zahăr farin.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Blaturile: 10 albuşuri se bat bine cu 500 g zahăr, turnat puţin câte puţin, apoi se adaugă 500 g nuci măcinate. Compoziţia se împarte în două şi se toarnă în tava unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet. Se foloseşte tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri şi compoziţia se toarnă în tavă, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, până ce blatul se usucă puţin şi se îngălbeneşte pe margini.

Crema: Se freacă bine 10 gălbenuşuri cu 6 linguri de zahăr, se adaugă 6 linguri de zeamil (sau făină) şi o cană cu lapte (250 ml) şi se fierb, amestecând mereu, până se obţine o cremă mai groasă. Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă cele 2 pachete de unt şi 4 plicuri de zahăr vanilat. Se întinde crema rece între foi, se apasă puţin foaia de deasupra (uşor) şi se lasă la rece. Se pudrează cu zahăr farin.

Se poate face 1/2 din compoziţie, deci numai o foaie, care se taie în două.
5.186 vizualizări
411 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.