Tobă de porc (III) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Tobă de porc (III)

Tobă de porc (III)

Timp de preparare: 4 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 5 kg cap de porc, 1 kg sorici de porc, 1 kg ficat, 1 kg limba de porc, 2 kg carne de porc, 20 g piper macinat, 30 g usturoi, 3 kg intestine (stomac) de porc, 30 g sare, 1 l supa ramasa de la fierberea capului si a şoriciului.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Capul de porc se trece prin flacara si apoi se spala bine sub un jet de apa rece. Limba se spala, usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Stomacul de porc se opareste, se curata si se spala. Carnea, limba, capul si soriciul se fierb separat in apa cu sare. Ficatul si limba nu se mai tin mult la fiert deoarece primul prin fierbere se intareste, iar limba fiind foarte frageda se desface. In timpul fierberii se spumeaza, se sareaza dupa gust si se adauga (facultativ) ceapa taiata marunt, boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa se raceasea componentele apoi se taie in fisii urechile, limba, carnea, iar soriciul se toaca cu satirul. Se adauga, dupa gust, sare, piper pisat, usturoi pisat, precum si supa in care a fiert carnea. Compozitia inca calda se introduce in stomacul de porc bine curatat si apoi se coase deschizatura. Se pune la fiert in apa fierbinte, timp de 40 - 50 minute, la foc mic, atit cit sa-l acopere, impreuna cu foile de dafin. In timpul fierberii se inteapa cu o furculiţa sau cu un ac. Daca iese singe, in urma inteparii, inseamna ca toba nu este suficient fiarta, iar daca iese suc limpede toba este fiarta. Cind este gata, se scoate si se asaza in alt vas care se umple cu apa rece, lasindu-se o ora pentru racorire. Se scoate din vas, se lasa sa se scurga de apa si se pune la presat intre doua funduri de lemn, (pe cel de deasupra se pune o greutate) unde se lasa circa 24 de ore la rece. Se consuma ca atare sau se afuma, caz in care poate fi pastrata timp mai indelungat.
22.717 vizualizări
1.050 tipăriri
11 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă de zarzavat (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
16. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Cotlet de porc cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
28. Crap la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Crap pe varză (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.