Tartă cu lămâie şi migdale - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu lămâie şi migdale

Tartă cu lămâie şi migdale

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 250 g aluat dulce de tartă (nisipos), 200 g pudră de migdale, 180 g zahăr, 100 g unt moale, 2 ouă întregi + 1 gălbenuş, 1 lămîie, 50 g coajă confiată de lămîie, 1 lingură lapte.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 180 grade C.
Întindeţi aluatul în formă de tartă în aşa fel încat să depăşească pereţii cu 2 cm şi îndoiţi-l spre interior, formînd o bordură pe care o apăsaţi cu degetele.
Înţepaţi cu o furculiţă aluatul (de pe fundul formei) şi acoperiţi-l cu hîrtie pentru copt şi cu un strat de fasole uscată (boabe).
Din aluatul căzut pe margini, faceţi biluţe mici cît bobul de mazăre, aşezaţi-le pe bordură la intervale regulate şi ungeţi-le (inclusiv bordura) cu gălbenuşul bătut cu o lingură de lapte.
Daţi tarta la cuptor şi lăsaţi-o să se coacă 10 minute. Îndepărtaţi hîrtia şi boabele de fasole şi lăsaţi-o să se răcească.
Între timp, preparaţi crema cu migdale: frecaţi untul cu zahărul pînă ce devine spumos, încorporaţi ouăle, unul cîte unul, apoi coaja rasă de lămîie, zeama, jumătatea din coaja confiată tăiată cubuleţe şi, la urmă de tot, pudra de migdale.
Turnaţi crema peste aluatul copt, ornaţi tarta cu fîşiuţe de coajă confiată de lămîie, daţi-o din nou la cuptor şi lăsaţi-o să se coacă 30 de minute.
Serviţi-o călduţă sau rece.
2.268 vizualizări
716 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
16. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.