Sos de ceapă (II) - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Sosuri » Sosuri cu legume » Sos de ceapă (II)

Sos de ceapă (II)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: O ceapă mare, 4-5 linguri untdelemn, 20 g făină (o linguriţă cu vârf), boia sau pastă de ardei, 100 ml zeamă de lămâie, 500 ml zeamă de zarzavat, 500 ml apă, piper, mărar, pătrunjel, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Ceapa, tocată mărunt sau rasă pe răzătoarea cu găuri mici, se căleşte în untdelemn două minute, fără să se rumenească, numai până îi scade propria-i apă. Se pune un vârf de cuţit boia de ardei sau pastă de ardei şi se sting imediat cu un sfert de litru de apă. Se lasă să fiarbă circa un sfert de oră, ca să se înmoaie ceapa, apoi se adaugă făina frecată cu puţină zeamă de zarzavat şi încă un sfert de litru de apă sau supă de zarzavat. Se fierbe până se leagă sosul, care trebuie să fie ca smântâna subţire; se potriveşte de sare şi se acreşte cu puţină zeamă de lămâie. I se pune mărar sau pătrunjel tocat şi se serveşte cu diferite budinci şi sufleuri de orez si zarzavat.
2.948 vizualizări
536 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de zarzavat (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.