Şarlotă de brânză cu pere - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Şarlotă de brânză cu pere

Şarlotă de brânză cu pere

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 200 g branza de vaci neteda, 3 pere, o lamaie, 4 galbenusuri + 1 albus, 350 ml frisca nebatuta, 50 g zahar pudra, 1 baton de vanilie, 5 foi de gelatina, 200 g fructe de padure congelate - fierte si pasate, 50 g stifturi de migdale prajite.
Pentru sirop: 200 g zahar, 100 g miere, 1 bucata scortisoara (intreaga), 2 cuisoare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Bateti 100 ml de frisca (de la frigider) si tineti-o la rece.
Preparati siropul: puneti sa fiarba 750 ml de apa, impreuna cu mierea, scortisoara si cuisoarele, curatati perele, stropiti-le cu zeama de lamaie si introduceti-le in siropul clocotit. Fierbeti-le la foc mic, 12-15 minute, acoperiti vasul cu un capac si lasati-le 2 ore sa se patrunda. Taiati-le apoi in doua si indepartati partea lemnoasa si semintele. - Inmuiati foile de gelatina intr-un bol cu apa rece.
Preparati crema: puneti la fiert frisca (nebatuta) ramasa, impreuna cu batonul de vanilie despicat in doua pe lung. Luati-o de pe foc, lasati-o 10 minute sa se infuzeze si indepartati batonul de vanilie.
Bateti galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc. Turnati peste ele crema clocotita, puneti compozitia pe foc si lasati-o sa se ingroase, amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Cand nu se mai desprinde de pe lingura, incorporati gelatina si lasati-o sa se raceasca.
Amestecati usor branza de vaci cu crema rece si incorporati apoi, pe rand, frisca batuta si albusurile batute spuma.
Luati 6 forme mici (diametrul: 10 cm), inmuiati-le in apa si lasati-le putin sa se scurga. Puneti in fiecare forma cate o jumatate de para, turnati deasupra spuma de branza si tineti sarlotele 4 ore la frigider.
Scoateti-le pe farfurii, turnati de jur-imprejur fiertura de fructe de padure si presarati deasupra migdalele prajite.
1.809 vizualizări
603 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
13. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
14. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
19. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Pere în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
26. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
27. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
28. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.