Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni

Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g capsuni, 500 g branza de vaci (fara cocoloase), 150 g zahar pudra, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar tos.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu 100 g zahar pudra si cu esenta de migdale. Foile de gelatina se pun la inmuiat intr-un bol cu apa rece, iar intr-o craticioara se pun la fiert 3 linguri de apa. Se presara gelatina inmuiata intre palme, ca sa se scurga, se lasa sa se topeasca in apa clocotita (craticioara se ia de pe foc), amestecand intruna, se toarna peste branza de vaci si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, usor, in compozitia de branza preparata anterior. Se tapeteaza 6 forme rotunde de budinca (cu peretii drepti) cu hartie de pergament, se toarna in ele branza si se tin la rece cel putin 4 ore. Se spala capsunile si se indeparteaza coditele. Sase dintre ele se lasa intregi, 200 g se mixeaza cu restul de zahar pudra, pana ce se obtine un sos, care se pastreaza la rece, iar celelalte se taie in patru. Se desprind sarlotele cu o lama subtire de cutit de marginile formelor, se rastoarna pe farfurii si se indeparteaza hartia. La mijloc, se aseaza cate o capsuna intreaga, iar pe margini - capsunile taiate sferturi, de jur-imprejurul lor. Se toarna sosul pastrat la frigider, se pudreaza cu zahar tos si se servesc imediat.
1.502 vizualizări
444 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
19. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
29. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.