Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șarlotă cu brânză de vacă si căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g capsuni, 500 g branza de vaci (fara cocoloase), 150 g zahar pudra, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar tos.

Mod de preparare: Intr-un castron, se amesteca branza de vaci cu 100 g zahar pudra si cu esenta de migdale. Foile de gelatina se pun la inmuiat intr-un bol cu apa rece, iar intr-o craticioara se pun la fiert 3 linguri de apa. Se presara gelatina inmuiata intre palme, ca sa se scurga, se lasa sa se topeasca in apa clocotita (craticioara se ia de pe foc), amestecand intruna, se toarna peste branza de vaci si se amesteca bine cu telul. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele, usor, in compozitia de branza preparata anterior. Se tapeteaza 6 forme rotunde de budinca (cu peretii drepti) cu hartie de pergament, se toarna in ele branza si se tin la rece cel putin 4 ore. Se spala capsunile si se indeparteaza coditele. Sase dintre ele se lasa intregi, 200 g se mixeaza cu restul de zahar pudra, pana ce se obtine un sos, care se pastreaza la rece, iar celelalte se taie in patru. Se desprind sarlotele cu o lama subtire de cutit de marginile formelor, se rastoarna pe farfurii si se indeparteaza hartia. La mijloc, se aseaza cate o capsuna intreaga, iar pe margini - capsunile taiate sferturi, de jur-imprejurul lor. Se toarna sosul pastrat la frigider, se pudreaza cu zahar tos si se servesc imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.