Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.105 vizualizări
1.125 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
4. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
10. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
14. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
17. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
26. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
30. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.