Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.109 vizualizări
1.125 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
4. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
6. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
12. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
14. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
19. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
23. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
29. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.