Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.103 vizualizări
1.124 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
2. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
3. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
4. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
5. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
6. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
9. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
13. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
16. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
17. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
21. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
22. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
24. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
25. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
26. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.