Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere |
Tartă suedeză cu mere
Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 8 Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată. Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere. Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.763 vizualizări
Versiunea printabilă1.036 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri) 2. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri) 3. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi) 4. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi) 6. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 8. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri) 10. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri) 11. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume) 12. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 13. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 14. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte) 15. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 16. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi) 17. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi) 18. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri) 19. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri) 20. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă) 21. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri) 22. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri) 23. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite) 24. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi) 27. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri) 28. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne) 29. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume) 30. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate) |