Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.742 vizualizări
575 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
2. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
6. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
11. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
15. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
18. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
19. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
20. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
21. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.