Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.137 vizualizări
1.131 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Tartă cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
14. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
17. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
22. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
25. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.