Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.139 vizualizări
1.131 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
8. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
9. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
13. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
17. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
26. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
29. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.