Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.687 vizualizări
561 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
4. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
5. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
10. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
11. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
12. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
23. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
25. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
28. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.