Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.633 vizualizări
549 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
8. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
12. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
22. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
27. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.