Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.644 vizualizări
998 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
15. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
18. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
27. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.