Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.057 vizualizări
1.106 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
7. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
18. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
20. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
23. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
24. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
28. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
30. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.