Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.029 vizualizări
1.100 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
2. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
20. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
22. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
28. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
30. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.