Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.115 vizualizări
1.125 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
3. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
7. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
10. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
18. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
21. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
22. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
23. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
27. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
29. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.