Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.126 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
4. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
12. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
18. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
20. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
23. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
26. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Mere la cuptor (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.