Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.545 vizualizări
528 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
2. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
12. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
15. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
19. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
30. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.