Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.025 vizualizări
1.100 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
2. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
8. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
11. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
13. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
14. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
16. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
18. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
25. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
28. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.