Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.093 vizualizări
1.122 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
10. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
14. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
21. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
22. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
25. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.