Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.825 vizualizări
604 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
2. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
3. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
5. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
7. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Tartă cu spumă de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
11. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.