Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.157 vizualizări
1.134 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
2. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
5. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
9. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
18. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
23. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
29. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
30. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.