Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.140 vizualizări
1.132 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
2. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
6. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
7. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)
11. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
16. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
20. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
23. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
28. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
30. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.