Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.964 vizualizări
1.087 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
6. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
7. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
11. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
14. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
23. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
27. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
28. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
29. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.