Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.131 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
5. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
6. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
10. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
11. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
13. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
15. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
17. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Tartă cu ananas (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.