Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.561 vizualizări
975 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
4. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
8. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
13. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
14. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
15. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
16. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
19. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.