Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.141 vizualizări
1.132 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
2. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
7. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
13. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
18. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
22. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
25. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
26. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
27. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.