Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.960 vizualizări
1.086 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
4. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
17. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Tartă cu gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
22. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
24. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu mere (III) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
28. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.