Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.154 vizualizări
1.134 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
3. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
9. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
10. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tartă cu zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
16. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
17. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
18. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
26. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
28. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
29. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.