Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.124 vizualizări
1.129 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
2. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
4. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
9. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sos tartar (Sosuri > Sosuri reci)
14. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
16. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Tartă cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
19. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
23. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
24. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Cotlet cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.