Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.145 vizualizări
1.132 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
6. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
8. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
13. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
15. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
16. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri)
27. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
28. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.