Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.023 vizualizări
838 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
5. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
13. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
16. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
17. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tartă cu struguri (I) (Dulciuri > Prăjituri)
23. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
26. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
28. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.