Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.961 vizualizări
1.086 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
4. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
6. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
9. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
10. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
13. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
17. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu fructe exotice (Dulciuri > Torturi)
22. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
25. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.