Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.111 vizualizări
1.125 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
5. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
6. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
9. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Biftec tartar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Clătite cu umplutură de mere (Dulciuri > Clătite)
29. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.