Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
8.354 vizualizări
907 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
2. Tartă cu lămâie (I) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartă de fructe (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
7. Cremă de mere la cuptor (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
11. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
13. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă de praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
17. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
21. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
27. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
29. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.