Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.451 vizualizări
512 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
6. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
8. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
9. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
15. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
17. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
19. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
25. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
28. Rondele de mere cu sos de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.