Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.150 vizualizări
1.133 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
3. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
4. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
7. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
13. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
14. Appeltarta (Dulciuri > Prăjituri)
15. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Friptură de raţă cu mere coapte (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
23. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
25. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Prăjitură cu mere întregi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
28. Tartine cu friptură de vită (Aperitive > Sandviciuri)
29. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.