Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.128 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
3. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
8. Tartă cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
11. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
13. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Prăjitură suedeză cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
19. Prăjitură fină cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
22. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
23. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
30. Prăjitură cu mere la tavă (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.