Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.148 vizualizări
1.133 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Tartă cu cocos (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Tartă de varză acră cu praz şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
9. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Tartă de ciocolată (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
16. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
21. Tort rece cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
22. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
23. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
28. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
30. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.