Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.127 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de mere (Dulciuri > Budinci)
2. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
4. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ficat de gâscă cu mere caramel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
7. Prăjitură moale cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
8. Omletă cu mere (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
14. Tartă cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
15. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
22. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
24. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă cu cacao (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de mere coapte (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.