Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
6.401 vizualizări
503 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
4. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
5. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
7. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
10. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de andive cu pui şi sos tartar (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tartă cu lămâie caramelizată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu prune (II) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu prune (I) (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
18. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
19. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Tartă cu lămâie (II) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort crocant cu mere (Dulciuri > Torturi)
22. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
23. Fileuri de peşte cu sos de mere (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Tartă de varză acră (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
28. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.