Tartă suedeză cu mere - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Tartă suedeză cu mere

Tartă suedeză cu mere

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuţit de sare, 75 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frişcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenuşurile cu 3 linguri apă călduţă, 50 g zahăr şi zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziţia de gălbenuşuri. Se încorporează treptat făina şi praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită şi se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele şi untul tăiat bucăţele şi se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat şi, după ce s-a răcit complet, se ţine cca 2 ore la frigider. Se bate frişca tare şi se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată şi se serveşte.
9.129 vizualizări
1.130 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Turtă dulce cu mere (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Tartă cu peşte şi dovlecei (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos de mere (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
8. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
9. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
10. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
13. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tartă cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
25. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
26. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Tartă cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Tartar de heringi afumaţi cu muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.