Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tartă suedeză cu mere
Rețetă tradițională din Suedia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 3 ouă, 225 g zahăr, 1/2 pachet zahăr vanilat, un vârf de cuțit de sare, 75 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 kg mere, 1 plic budincă de vanilie, 150 g unt, 200 g frișcă, fulgi de ciocolată.

Mod de preparare: Se tapetează o formă de tartă cu hârtie de copt (26 cm diametru). Se bat bine gălbenușurile cu 3 linguri apă călduță, 50 g zahăr și zahărul vanilat. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se încorporează treptat 50 g zahăr, bătând în continuare, până se formează o spumă tare. Se amestecă apoi încet cu compoziția de gălbenușuri. Se încorporează treptat făina și praful de copt cernute, se toarnă aluatul în forma pregătită și se coace cca 25 de minute în cuptorul încins. Se lasă să se răcească. Merele se curăță de coajă și de sâmburi și se dau pe răzătoarea mare. Se amestecă cu 125 g zahăr. Praful de budincă se dizolvă pe foc în 125 ml apă, se adaugă merele și untul tăiat bucățele și se lasă să dea în clocot, amestecând. Se fierb 1-2 minute, amestecând des. Se lasă să se răcească 5-10 minute. Se întinde umplutura de mere peste aluat și, după ce s-a răcit complet, se ține cca 2 ore la frigider. Se bate frișca tare și se întinde peste mere.
Se presară cu fulgi de ciocolată și se servește.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.