Tartă provensală cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă provensală cu mere

Tartă provensală cu mere

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 125 g faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 g unt sau margarina, 1 ou.
Umplutura: 600 g mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 g miere de salcam.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider.
Umplutura: se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute.
Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
3.351 vizualizări
476 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
3. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
8. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
15. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
19. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
21. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
24. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
26. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
28. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.