Friptură de mînzat cu mere - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Friptură de mînzat cu mere

Friptură de mînzat cu mere

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 bucata de pulpa de manzat (800 g), 8 mere, 2 cepe, o crenguta de rozmarin, 2 linguri rachiu, 30 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper, 200 g faina pentru aluatul cu care se lipeste cratita.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Puneti uleiul la incins intr-o forma (de tuci sau Jena) si rumeniti carnea (legata cu sfoara de bucatarie) pe toate partile, apoi scoateti-o din forma si aruncati uleiul in care s-a prajit.
Curatati cepele si taiati-le rondele, spalati merele si stergeti-le bine cu un servet.
Preparati aluatul pentru lipit: amestecati faina cu 150-200 ml de apa, pe care-o turnati putin cate putin, pana ce obtineti un aluat gros si neted.
Asezati rondelele de ceapa pe fundul formei, puneti deasupra carnea si de jur imprejur merele intregi, turnati rachiul, presarati bucatele de unt, sarati, piperati, asezati peste carne crenguta de rozmarin si acoperiti forma cu un capac.
Formati din aluat un sul lung si puneti-l de jur-imprejur, peste capac si cratita, apasandu-l cu degetele ca sa se lipeasca bine.
Dati carnea la cuptor si lasati-o circa 40 de minute sa se patrunda.
Cand e gata, taiati cu un cutit sulul de aluat, luati capacul si serviti friptura direct din forma.
1.469 vizualizări
390 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de mere acrişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
9. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ţelină cu mere (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
12. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
13. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
15. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
16. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
18. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
19. Salată de peşte afumat şi mere (Salate > Salate cu peşte)
20. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Mere umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Mere coapte cu dulceaţă (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Mere coapte brune (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Mere desert (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Mere la cuptor (I) (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.