Tartă cu lămâie caramelizată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Tartă cu lămâie caramelizată

Tartă cu lămâie caramelizată

Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 8

Ingrediente: Aluatul: 200 g faina, sare, 125 g unt moale, 70 g zahar pudra, o lingurita coaja rasa de lamaie, 1 ou mic.
Umplutura: 3 oua mijlocii, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa 80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, o lingura zeamil si inca doua linguri zahar pudra.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se framanta aluatul si se tine (invelit) o jumatate de ora la rece. Se intinde pe planseta infainata si se imbraca cu el o forma rotunda (diametrul: 28 cm) unsa cu unt. Se inteapa cu furculita, se acopera cu hartie pentru copt si cu un strat de boabe de fasole uscata (500 g) si se coace circa 15 minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se indeparteaza apoi hartia si boabele de fasole, se da din nou la cuptor si se mai coace 8-10 minute. Se scoate forma din cuptor, se lasa sa se raceasca si se da focul mai mic (150 grade C). Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se toarna peste aluatul copt si se da tarta 45-50 de minute la cuptor, dupa care se lasa sa se raceasca. Chiar inainte de-a o servi, se pudreaza cu zahar, se baga iar la cuptor - sub grill - si se lasa pana ce se caramelizeaza zaharul.
Se serveste rece, garnisita cu felii de lamaie
1.499 vizualizări
589 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
4. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
5. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
6. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
7. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
8. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
13. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
18. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
19. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
22. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
27. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
30. Tartă cu prune uscate (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.