Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.628 vizualizări
1.087 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
5. Budincă cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Marinată de crap aromată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pizza din cartofi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
19. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
22. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Cotlet cu bere (Mâncăruri > Fripturi)
28. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.