Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
4.667 vizualizări
580 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
5. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cremă picantă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
12. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
15. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Crap cu vin negru (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.