Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.678 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
2. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tort în 7 minute (Dulciuri > Torturi)
4. Rasol de iepure împănat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă de fasole verde cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ouă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
9. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
15. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
16. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Bucatini alla matriciana (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Conopidă gratinată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
29. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.