Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.622 vizualizări
1.085 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Amestec chinezesc cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Omletă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tod Man Pla (Chifteluţe thailandeze de peşte) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Piept de curcan cu sos tartar (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
28. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
29. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.