Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.630 vizualizări
1.089 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
2. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Lichior de bere (Băuturi > Lichioruri)
4. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
6. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
9. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chiftele spaniole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Sos maioneză andaluză (Sosuri > Sosuri reci)
13. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Piept de gâscă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
17. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
19. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ouă cu brânză topită la microunde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
29. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.