Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.706 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Desert din mere cu sos de ouă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Heringi pe spumă de lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Angemacht de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Plăcinţele din mălai (Mâncăruri > Preparate din mălai)
16. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
19. Tort cu cremă de vanilie şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
21. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
24. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlet în vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mazăre minune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.