Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.645 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
3. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
7. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
12. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Huevos Rancheros (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ţelină umplută cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
26. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
27. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.