Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.611 vizualizări
1.085 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
2. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
4. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
6. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
8. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ficat pane cu sote de mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Vin de stafide (Băuturi > Băuturi cu vin)
21. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
29. Mâncare de conopidă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.