Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.416 vizualizări
1.042 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
2. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
3. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cremă de lămâie cu portocale marinate (Dulciuri > Creme)
5. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Şniţel mexican (Mâncăruri > Fripturi)
14. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
23. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
25. Somn marinat la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
29. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.