Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.664 vizualizări
1.093 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sorbet din pepene galben (Dulciuri > Îngheţate)
5. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
6. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
11. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
14. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
20. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
22. Ciulama de găină, gâscă, curcan, viţel, iepure domestic (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
24. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
27. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
29. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.