Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.694 vizualizări
1.096 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Castraveţi cu rulouri de scrumbie marinată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Fulgi de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort de kiwi cu brânză (Dulciuri > Torturi)
5. Chiftele de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
10. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Mere prăjite cu îngheţată (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
13. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
15. Vinete pane cu sos tzatziki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
19. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Plăcinte poale-n brîu (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
23. Panforte (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Suc de soc şi vişine (Băuturi > Sucuri)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Jeleu cu petale de trandafir (Conserve de fructe > Dulceaţă)
29. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
30. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.