Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.677 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu sos de ghimbir (Salate > Salate de legume)
2. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Peşte cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
18. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
22. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Omletă cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Budincă de carne (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.