Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.672 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cheese Cake îngheţat (Dulciuri > Îngheţate)
11. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
12. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Porumb cu maioneză şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)
16. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
20. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Mâncărică de ficat cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sos vânătoresc (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pere în vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.