Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.669 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
2. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
4. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
5. Macaroane cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Cupe cu fructe proaspete în jeleu (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
12. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Şerbet de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
20. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
21. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
24. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pizza românească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Ruladă de pui bucovineană (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Gallo Pinto (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.