Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.653 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Friptură elveţiană cu tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
8. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
10. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
11. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Iepure împănat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
14. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
22. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
25. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
26. Mix marin (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
29. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.