Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.658 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Trigoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ciuperci gratinate (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
3. Mâncare de gutui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Insulă plutitoare (Dulciuri > Prăjituri)
5. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă toscană (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
17. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
18. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
22. Struguri în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Tocană secuiască (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Inele de calamar cu sos sweet & sour (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
29. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.