Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
4.550 vizualizări
547 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Drob franţuzesc (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şniţele din curcan (Mâncăruri > Fripturi)
14. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
20. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort cu smântână ca la Bucovina (Dulciuri > Torturi)
23. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.