Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken) |
Şuncă în bere (Bierschinken)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 20 Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere. Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea. Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni. Între timp se întoarce. Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi. Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt. Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea. După 2 ore, e carnea gata.
6.101 vizualizări
Versiunea printabilă962 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 2. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi) 3. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi) 4. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume) 7. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate) 8. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume) 9. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi) 10. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 12. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi) 14. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi) 15. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 17. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume) 18. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 19. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi) 20. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 21. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin) 22. Salată de pâine (Salate > Salate de legume) 23. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri) 25. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri) 26. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci) 27. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) |