Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken) |
Şuncă în bere (Bierschinken)
Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Porţii: 20 Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere. Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea. Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni. Între timp se întoarce. Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi. Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt. Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea. După 2 ore, e carnea gata.
6.080 vizualizări
Versiunea printabilă953 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 2. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 3. Ochiuri în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 5. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi) 6. Mâncare de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi) 8. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 9. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 10. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 11. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 12. Pană de somn (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 13. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 16. Vinete a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi) 18. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe) 19. Pizza cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 20. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume) 22. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă) 24. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 25. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Budincă de carne cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu carne) 27. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 28. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate) 29. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume) 30. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) |