Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.644 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Mazăre minune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
6. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pâine cu ierburi aromate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
11. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
14. Brânză telemea la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi)
17. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cheese Cake în stil New York (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Frigărui din miel dobrogean (Mâncăruri > Fripturi)
24. Supă de sparanghel cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
26. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.