Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.692 vizualizări
1.096 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pâine mozaic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Friptură de miel împănată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
11. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
13. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
14. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Punguţe de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Mâncărică de fasole galbenă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Crap cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
25. Muşchi de vită Wellington (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
27. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.