Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.682 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Anghinare cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
4. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată din carne de pasăre şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
12. Tunel de castane (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
16. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Rasol din cap de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
23. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciuperci pane maramureşene (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Surimi cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Îngheţată de zahăr ars (Dulciuri > Îngheţate)
29. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.