Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.683 vizualizări
1.095 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
7. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Banană coaptă (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Heringi cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Poganzli (Dulciuri > Prăjituri)
15. Şniţel cu brânză (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
19. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
20. Zarzavat conservat prin deshidratare (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Vinete cu sos de busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
27. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.