Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.647 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din lichior de ouă (Dulciuri > Creme)
2. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Îngheţată albă (Dulciuri > Îngheţate)
9. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Sparanghel cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tocinei (Kartoffelnpuffer) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
24. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ouă coafate cu ton şi sos olandez (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
30. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.