Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.604 vizualizări
1.084 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
2. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
5. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Somon marinat în stil marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Punguţe de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Găină umplută (Mâncăruri > Fripturi)
13. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
14. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Fettucine bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Prăjitură cu mango (Dulciuri > Prăjituri)
19. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
21. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
24. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
28. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
29. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.