Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.676 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Gulaş de mînzat cu găluşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
7. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mâncărică de pipote cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Marinată (baiţ) pentru fezandare rapidă (Sosuri > Sosuri reci)
10. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi cu brânză Roquefort au gratin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Borş rusesc cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
21. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
22. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Budincă de tăiţei cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Clătite americane (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.