Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
4.746 vizualizări
601 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Marinată de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
5. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
6. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
7. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sos picant de roşii cu muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Dovlecei pane (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Vinete cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Sos Anghemacht (Sosuri > Sosuri albe)
17. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
29. Ouă umplute cu anchois (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.