Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.657 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
8. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
12. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
13. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Ostropel de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi)
19. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Plăcinţele cu cartofi şi ţelină (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
23. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Conopidă cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.