Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.601 vizualizări
1.083 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pană de somn (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Filet de boeuf Wellington (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Morcovi tineri (carote) cu unt (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă de cozonac cu mere (Dulciuri > Budinci)
5. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
6. Tartă Tatin cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)
7. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
17. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
18. Tocăniţă de oaie cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
20. Alivancă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pizza 4 anotimpuri (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
23. Supă de roşii minestrone rece (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
26. Macaroane cu broccoli (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.