Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.584 vizualizări
1.079 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
4. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Andive cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Clătite cu ananas (Dulciuri > Clătite)
12. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Muşchi de miel cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
21. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
22. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
24. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
27. Îngheţată cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
29. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.