Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
4.484 vizualizări
537 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Gogoşele cu caşcaval (reţetă din Burgundia) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Tort de smochine (Dulciuri > Torturi)
5. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Budincă de varză dulce cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Coq au vin (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
13. Ouă cu şuncă şi caşcaval ras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
15. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
17. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Frunze de salvie în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
23. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Creier la gratin cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
27. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
30. Chec scoţian (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.