Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.679 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Marinată de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
6. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Ciuperci marinate (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Spaghete de castraveţi gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Banană coaptă (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Şniţele cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
14. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
18. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
19. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Tort pina colada (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
24. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
26. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Îngheţată uşoară (Dulciuri > Îngheţate)
30. Sos Puttanesca (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.