Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.667 vizualizări
1.093 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de porc în sos de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
8. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Bărcuţe din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
13. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Şuncă fiartă în vin cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Hrean în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Ochiuri în parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
28. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
29. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.