Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.554 vizualizări
1.069 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Andive cu sos galben (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
6. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
12. Rites cu rozmarin (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cremă de banane (III) (Dulciuri > Creme)
16. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Antricot de vită cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Sufleu de brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Sos de vin (I) (Sosuri > Sosuri reci)
27. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
29. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.