Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.101 vizualizări
962 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
4. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Îngheţată a la Iulia (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
9. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
10. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
15. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
20. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)
23. Quemone din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
25. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
27. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.