Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.629 vizualizări
1.088 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
3. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Triunghiuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Mujdei cu smântână (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
8. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Budincă de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
16. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
17. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
21. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
24. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
28. Andive cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.