Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.690 vizualizări
1.096 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
5. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Praz în sos de verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tortul reginei Mary (Dulciuri > Torturi)
11. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
14. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Dulceaţă de trandafiri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
22. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Supă de urzici cu ochiuri româneşti (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Lipii cu fasole picantă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciuperci pe frigănele (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
28. Bărcuţe de vinete cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.