Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.715 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
4. Inimă de viţel umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Găluşte cu făină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
7. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
9. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
10. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
12. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Doradă cu vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
16. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
18. Peşte cu sos de smântână şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
25. Mâncare de berbec (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sos vinegrette cu ou (Sosuri > Sosuri reci)
29. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.