Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.072 vizualizări
952 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
4. Limbă în sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Omletă cu nectarine (Dulciuri > Budinci)
7. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sos brun (spaniol) (Sosuri > Sosuri roşii)
11. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
13. Sos picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
16. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
22. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Prăjitură din foi cu zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
29. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.