Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.689 vizualizări
1.095 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
4. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
8. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Tochitură cu cartofi ţărăneşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Crap la cuptor cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ouă umplute foarte fine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
20. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Îngheţată cu urdă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Bai ta nop sway (Orez cu mango) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Îngheţată cu ness (I) (Dulciuri > Îngheţate)
27. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.