Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.674 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci la cuptor în stil spaniol (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
6. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
10. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
14. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
18. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Budincă cu şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Căpşuni cu cremă de vanilie (Dulciuri > Creme)
23. Spumă capucino (Dulciuri > Spume)
24. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Tort cu fructe Daniela (Dulciuri > Torturi)
26. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
27. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
28. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.