Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.620 vizualizări
1.085 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
2. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tocană de miel cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
6. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
15. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
21. Fructe de mare în nucă de cocos (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
24. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
27. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.