Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.593 vizualizări
1.083 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Andive cu ulei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
4. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Cremă de vanilie cu frişcă (Dulciuri > Creme)
9. Îngheţată de cafea cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
10. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
12. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Vinete la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
19. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
22. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Tartine cu creier (Aperitive > Sandviciuri)
26. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Biban de mare la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.