Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.704 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
6. Muşchi de iepure cu smântână (Mâncăruri > Fripturi)
7. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Bucatini cu dovlecei (carbonara) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de vanilie (I) (Dulciuri > Îngheţate)
11. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
12. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
13. Clătite cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pasteta în aspic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Dulceaţă de melcişori din coajă de portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Cartofi umpluţi cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Tortilla Espanola (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
29. Ciulama de găină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.