Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.693 vizualizări
1.096 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată marocană (Salate > Salate de legume)
2. Clătite cu vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
5. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
8. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
9. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Crap în foi de dafin stropit cu vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Crostini cu ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
13. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
15. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Spaghete cu sos de ciuperci şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Borş de lobodă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
24. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
26. Punguţe de şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tartine cu piure de avocado şi costiţă rumenită (Aperitive > Sandviciuri)
30. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.