Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.626 vizualizări
1.087 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Îngheţată cu caise (Dulciuri > Îngheţate)
11. Păstrăvi în sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
13. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
14. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
17. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
18. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Icre negre franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ruladă economică cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Papricaş din carne cu boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.