Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.701 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
6. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
8. Cocoş cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
10. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
17. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Clătite cu cremă de castane (Dulciuri > Clătite)
19. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Vinete cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
23. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Smochine desert (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Fazan cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
30. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.