Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.165 vizualizări
983 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Spaghete cu fasole albă (Spaghetti con fagioli cannellini) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
6. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
7. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Budincă de conopidă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
11. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Spanac conservat (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Pîinişoare italieneşti din cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Budincă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
17. Supă italienească cu pâine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
23. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Dublin Coddle (Mâncăruri > Fripturi)
26. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Angemacht (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.