Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.632 vizualizări
1.089 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete italieneneşti cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ruladă elveţiană (Dulciuri > Prăjituri)
3. Borş de dovlecei dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Îngheţată de zahăr ars cu vanilie (Dulciuri > Îngheţate)
5. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
6. Spaghete cu sardele, masline si capere (Spaghetti alla Puttanesca) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
8. Roşii umplute cu franzelă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pastă de gălbenuş (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
13. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Cod în vas de lut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cafea mexicană (Băuturi > Cafele)
19. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ficat prăjit tăvălit prin făină (Mâncăruri > Fripturi)
21. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
23. Scrumbie italiană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Macaroane cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Cremă din albuşuri (Dulciuri > Creme)
27. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
29. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.