Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.660 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
3. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
4. Tort de ciocolată Daniela (Dulciuri > Torturi)
5. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
8. Plăcinţele cu mere (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Plăcintă cu praz şi anghinare (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
14. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
18. Analele istoriei (Dulciuri > Prăjituri)
19. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
24. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort "Bănuţul lui Moş Crăciun" (Dulciuri > Torturi)
26. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
27. Păstrăv în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Brânză dulce cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.