Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.654 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
3. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
5. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Usturoi conservat iranian (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Risotto cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Plăcinte de omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Peşte marinat (uşor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
19. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
20. Haşeu vînătoresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
25. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
28. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.