Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.614 vizualizări
1.085 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan umplut cu castane (I) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Bangers and mash (Cârnăciori cu piure) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
5. Orecchiette gratinate cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpă de miel marinată cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Cornuleţe din zahăr ars (Dulciuri > Prăjituri)
14. Andive la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
16. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
17. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
18. Rulouri calde la minut (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Cannelloni cu umplutură de dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Tocană bulgărească de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
23. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
25. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tort cu afine si iaurt (Dulciuri > Torturi)
27. Vinete murate în foi de viţă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
28. Spaghete picante (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Aripioare picante cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tocăniţă cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.