Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.625 vizualizări
1.087 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
4. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Gulii cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Frigănele de mămăligă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Sufleu de caise cu şodou de vanilie (Dulciuri > Creme)
14. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
16. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
20. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Prăjitură americană cu alune (Dulciuri > Prăjituri)
27. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.