Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.648 vizualizări
1.092 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pastă de brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
7. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Cod cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
12. Frigărui marinate cu mirodenii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sufleu de smântână (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Manga Thai (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
23. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
25. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
26. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
27. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Tartine combinate (Aperitive > Sandviciuri)
30. Crochete din ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.