Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.681 vizualizări
1.094 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
4. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Peşte marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Mâncare de ţelină cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
14. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
15. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
16. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Bomboane cu grilaj (Dulciuri > Prăjituri)
19. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
21. Friptură de viţel cu sos vînătoresc (Mâncăruri > Fripturi)
22. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.