Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.702 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Mâncare de iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
17. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată verde cu smântână şi zeamă de lămâie (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ardei iuţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
29. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.