Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.623 vizualizări
1.086 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Friptură de viţel cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
8. File de calcan cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
10. Sărmăluţe cu urdă în foi de ştevie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Terină de şalău cu surimi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Campari Orange (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
13. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
14. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Cremă de vanilie cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
16. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
19. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
21. Friptură de mînzat la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Macaroane cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
28. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
29. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
30. Brânză la grătar (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.