Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.633 vizualizări
1.089 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
2. Budincă de vanilie (Dulciuri > Budinci)
3. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Sos de smântână (cald) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Mere umplute cu brânză şi fructe uscate (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Scrumbii cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
20. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Mâncare de conopidă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
24. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)
25. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Limonadă finlandeză (Băuturi > Sucuri)
29. Omletă cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.