Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.481 vizualizări
1.053 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
8. Chifteluţe fierte în aburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de spanac cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
15. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Pate din carne de iepure în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
22. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)
24. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Salată verde cu smântână şi hrean (Salate > Salate de legume)
27. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.