Şuncă în bere (Bierschinken) - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Şuncă în bere (Bierschinken)

Şuncă în bere (Bierschinken)

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 20

Ingrediente: 3-3,5 kg de pulpă de porc (o bucată), multă sare, usturoi, 4 linguri de muştar, 2 linguri miere, 3/4 l bere.

Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune multă sare pe ea.
Se face o marinată de sare şi se pune carnea în ea. Se pune la rece pentru 3 săptămîni.
Între timp se întoarce.
Se usucă apoi carnea cu o cîrpă şi se unge cu mujdei de usturoi.
Se pune carnea în cuptor (220°C, 2 ore) la copt.
Se amestecă muştarul şi mierea şi se unge carnea de mai multe ori, apoi se varsă berea peste ea.
După 2 ore, e carnea gata.
6.707 vizualizări
1.097 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
7. Sarmale din Ormansag (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
9. Vinete la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Budincă de creier (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Antricot de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
15. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
18. Tocană din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
22. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
23. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
24. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sos maioneză din cartofi (Sosuri > Sosuri reci)
26. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
27. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
28. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.