Creveţi la grătar cu orez picant - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Creveţi la grătar cu orez picant

Creveţi la grătar cu orez picant

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 450 g creveţi evisceraţi, 300 g orez, usturoi verde, o ceapă, 250 g roşii cherry, pudră de curry, sare, piper, 100 ml maioneză, o linguriţă muştar cu seminţe, 50 g unt, ulei de măsline, salată verde, mărar, o lămîie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie, se amestecă bine cu usturoiul tocat, sarea, piperul şi se lasă să se răcească.
Creveţii se stropesc cu suc de lămâie şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Se trec prin untul răcit, se aşază pe grătar şi se prăjesc. Se ţin circa 10-15 minute, în funcţie de dimensiune.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încălzesc trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi orezul spălat. Se călesc câteva minute, se adaugă apă, sare, piper şi se lasă să fiarbă. Se toarnă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul.
Cu cinci minute înainte să se oprească focul se presară pudra de curry şi se amestecă. Maioneza se amestecă bine cu muştar, sare şi piper după gust.
Creveţii se servesc calzi, alături de orezul picant, salata verde, roşiile cherry, mărarul tocat şi sosul de maioneză cu muştar.
Creveţii se pot pregăti şi în cuptor, timp de 10 minute.
3.129 vizualizări
559 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
7. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
9. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
11. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
20. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
24. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ruladă din friptură (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.