http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare"

Creveţi la grătar cu orez picant
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 450 g creveţi evisceraţi, 300 g orez, usturoi verde, o ceapă, 250 g roşii cherry, pudră de curry, sare, piper, 100 ml maioneză, o linguriţă muştar cu seminţe, 50 g unt, ulei de măsline, salată verde, mărar, o lămîie.

Mod de preparare: Usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie, se amestecă bine cu usturoiul tocat, sarea, piperul şi se lasă să se răcească.
Creveţii se stropesc cu suc de lămâie şi se lasă să se scurgă pe un grătar. Se trec prin untul răcit, se aşază pe grătar şi se prăjesc. Se ţin circa 10-15 minute, în funcţie de dimensiune.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încălzesc trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi orezul spălat. Se călesc câteva minute, se adaugă apă, sare, piper şi se lasă să fiarbă. Se toarnă apă de câte ori este nevoie ca să fiarbă orezul.
Cu cinci minute înainte să se oprească focul se presară pudra de curry şi se amestecă. Maioneza se amestecă bine cu muştar, sare şi piper după gust.
Creveţii se servesc calzi, alături de orezul picant, salata verde, roşiile cherry, mărarul tocat şi sosul de maioneză cu muştar.
Creveţii se pot pregăti şi în cuptor, timp de 10 minute.