Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.876 vizualizări
1.966 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Icre de brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcintă dobrogeană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Jumări cu brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
20. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Budincă de clătite cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
26. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Găluşte cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.