Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.883 vizualizări
1.968 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
5. Sandviciuri cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Prăjitură cu brânză de vacă şi magiun de prune (Dulciuri > Prăjituri)
9. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
12. Găluşte din brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
14. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
15. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
19. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
20. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de crudităţi cu sos de brânză de vacă (Salate > Salate de legume)
27. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ştrudel cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.