Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.888 vizualizări
1.969 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Sufleu cu brânză (Dulciuri > Creme)
6. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Corăbioare cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartă fină cu brânză Camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
10. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
13. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
14. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Mămăligă cu brânză la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Desert din brânză de vaci cu zmeură, căpşuni, frăguţe (Dulciuri > Creme)
20. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
21. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
22. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Papară cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
27. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Merdenele cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.