Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.690 vizualizări
1.893 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
2. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
16. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
18. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
20. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
24. Budincă de macaroane cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de peşte cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Brânză frecată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cornuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.