Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.743 vizualizări
1.909 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
2. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
3. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
5. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
6. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
10. Pârjoale umplute cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Omletă verde cu brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
15. Muşchi de vacă umplut (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
19. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Chifteluţe cu carne de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
24. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Bocceluţe cu brânză (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
27. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Pastă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
30. Chifteluţe cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.