Pască cu brânză de vacă - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Pască cu brânză de vacă

Pască cu brânză de vacă

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat.
Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaca nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.

Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider.
Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur.
Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie.
Se intinde amestecul de branza de vaca peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute.
Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.
25.644 vizualizări
1.884 tipăriri
39 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
2. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciuperci umplute cu brânză (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
7. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
9. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
11. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
13. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
15. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
17. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
21. Batoane cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
23. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
26. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
27. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.