Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.859 vizualizări
1.995 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
2. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
4. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Friptură de porc la tavă cu macaroane (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
14. Friptură de porc cu crustă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
17. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.