Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.879 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
3. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Dovlecei cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Ardei umpluţi cu varză albă sau roşie (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
13. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
20. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Muşchi de vacă la cuptor (I) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.