Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.739 vizualizări
1.966 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
2. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
3. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Muşchiuleţ de porc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
19. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
21. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
24. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.