Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.883 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
7. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Frigărui de porc cu aromă de floare de tei (Mâncăruri > Fripturi)
14. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
17. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
19. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.