Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.675 vizualizări
1.952 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
3. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
5. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de miel cu măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
20. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
23. Deliciu cu brânză de vaci (Dulciuri > Creme)
24. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ciorbă oltenească de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ciorbă de conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.