Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.782 vizualizări
1.972 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
2. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Mâncărică de castraveţi cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
13. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
14. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Ciorbă de burtă din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Gulii umplute cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.