Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.885 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tochitură ţărănească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
14. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
15. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
16. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
18. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Mâncare de mazăre cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
23. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Porc cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
30. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.