Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.354 vizualizări
1.861 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Friptură de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
9. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
12. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ciorbă de viţel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
27. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.