Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.906 vizualizări
2.009 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
7. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
8. Friptură de porc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlet de porc licnez (Mâncăruri > Fripturi)
10. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ciorbă de dovlecei cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)
16. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
17. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
18. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tort din brânză de vacă (Pască) (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
28. Friptură de porc cu varză creaţă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.