Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.698 vizualizări
1.955 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de potroace cu mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Tarte cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbiţă din ciocănele de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de porc cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
14. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de porc cu verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
19. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
25. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură de porc cu vin la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.