Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.852 vizualizări
1.993 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sirop de zmeură sau coacăze negre, nefiert (Băuturi > Siropuri)
4. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
5. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
6. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
7. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
22. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
25. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
27. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Muşchiuleţ de vacă cu zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.