Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.872 vizualizări
2.001 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
2. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de varză creaţă cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Rasol de vacă cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
16. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
18. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
25. Gustărică ţărănească (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
27. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.