Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.882 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
3. Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Bame cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
7. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
9. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de fasole boabe cu gogonele murate (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
14. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
15. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şniţele de gulii cu brânză de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
28. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.