Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.896 vizualizări
2.007 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
5. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
15. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Cotlete de porc la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Omletă ţărănească cu ton (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.