Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.904 vizualizări
2.008 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rinichi de porc în sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Ciorbă de gâscă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Coaste de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
8. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Muşchi de porc cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
18. Borş din carne de porc ca la Soroca (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
24. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de porc cu crustă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de berbec (reţetă arabă) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.