Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
54.720 vizualizări
1.712 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Friptură de porc la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
14. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă ţărănească cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
20. Ciorbă ca la Rădăuţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Tartă de căpşuni cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.