Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.893 vizualizări
2.005 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pate ţărănesc de porc cu praz (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Friptură de porc marinărească (Mâncăruri > Fripturi)
24. Cremă de brânză de vacă cu biscuiţi (Dulciuri > Creme)
25. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
29. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
30. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.