Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.880 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
2. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
3. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Coaste de porc în sos la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Ciorbă de fasole verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Borş rusesc cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Budincă fiartă din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.