Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.878 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
2. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Piftie de porc (răcitură) (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pastă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
12. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
16. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
20. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
21. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Carne de vacă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Omletă ţărănească (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.