Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
54.387 vizualizări
1.669 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Compot dietetic de prune, coarne, cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
3. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
7. Muşchi de vacă cu sote de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă cu carne de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Prăjitură cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de urzici (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
25. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
29. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2021 Pandora Impex SRL.