Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.889 vizualizări
2.003 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cotlet de porc cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Rasol de vacă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ruladă de buturel de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
10. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
12. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
16. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pizza ţărănească (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi de porc la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.