Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.875 vizualizări
2.002 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă ţărănească de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Carne de porc cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de hamei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cremă-spumă din brânză de vacă (Dulciuri > Spume)
15. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Budincă cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Clătite umplute cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Carne de porc cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Frecăţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.