Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.833 vizualizări
1.986 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciorbă de oase de porc cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cotlet de porc cu sos de coniac (Mâncăruri > Fripturi)
8. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Ciorbă cu carne acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de văcuţă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă acră de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
18. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
20. Ciorbă de miel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
24. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
28. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
30. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.