Ciorbă ţărănească de porc sau vacă - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Ciorbă ţărănească de porc sau vacă

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 45 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 300-400 g carne de vacă sau de porc mai grasă, morcov, pătrunjel, ţelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei graşi, 3 roşii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură cu mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, borş sau altă substanţă acră, frunze aromate, sare.

Mod de preparare: Pieptul de vacă sau ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriţă rasă de sare; se fierbe circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa.

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 minute cu 2 linguri de untdelmn şi se adaugă în supă, împreună cu fasolea ruptă în bucăţi. După circa 30 minute, se adaugă mazărea.

Când carnea şi zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii tăiaţi în cuburi mici, ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile, tăiate în felii de 2 cm grosime.

Ciorba se fierbe încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, apoi se adaugă borşul, completând lichidul, ca ciorba să nu fie prea deasă şi se sărează după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc, se aromează cu leuştean sau pătrunjel şi se serveşte nedreasă.
55.147 vizualizări
1.791 tipăriri
32 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
3. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Gulii cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Cotlete de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
14. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
15. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de mălai cu brânză de vaci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Sufleu de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Terină din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Ciorbă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
27. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.