Clătite umplute cu brânză de vacă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Clătite umplute cu brânză de vacă

Clătite umplute cu brânză de vacă

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 3

Ingrediente: 1/4 kg brânză de vacă, un ou, o lingură cu vârf de zahăr, coajă de lămâie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Brânza se mărunţeşte bine cu dosul furculiţei şi se amestecă bine cu oul întreg, zahărul şi coajă de lămâie sau vanilie. Umplutura este suficientă pentru 6-7 clătite. După ce clătita s-a copt pe o parte, se întoarce pe cealaltă şi, imediat, pe jumătate din ea se pune o lingură cu vârf din umplutură care apoi se întinde cu dosul lingurii sau cu cuţitul, uniform, şi se acoperă cu jumătatea rămasă neunsă. Clătita se coace până când se rumeneşte dedesubt, apoi se întoarce cu cuţitul, cu partea de deasupra în jos şi se lasă să se coacă în continuare pe această parte. În felul acesta, se pătrunde suficient şi umplutura. Se ridică tigaia şi se lasă clătita să alunece într-o cratiţă aşezată pe un vas cu apă fierbinte; astfel, clătitele se vor menţine calde până la servire. Se pudrează cu zahăr şi vanilie. Clătitele rămase de pe o zi pe alta se pot reîncălzi tot pe un vas cu apă fierbinte, cu 20 minute înainte de servire.
4.126 vizualizări
701 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Grepuri umplute cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Rulouri de şuncă umplute (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
16. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sturion cu brânză la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Sandviciuri cu ou răscopt (Aperitive > Sandviciuri)
20. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
21. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
24. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
29. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.