http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu brânză"

Clătite umplute cu brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/4 kg brânză de vacă, un ou, o lingură cu vârf de zahăr, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Brânza se mărunţeşte bine cu dosul furculiţei şi se amestecă bine cu oul întreg, zahărul şi coajă de lămâie sau vanilie. Umplutura este suficientă pentru 6-7 clătite. După ce clătita s-a copt pe o parte, se întoarce pe cealaltă şi, imediat, pe jumătate din ea se pune o lingură cu vârf din umplutură care apoi se întinde cu dosul lingurii sau cu cuţitul, uniform, şi se acoperă cu jumătatea rămasă neunsă. Clătita se coace până când se rumeneşte dedesubt, apoi se întoarce cu cuţitul, cu partea de deasupra în jos şi se lasă să se coacă în continuare pe această parte. În felul acesta, se pătrunde suficient şi umplutura. Se ridică tigaia şi se lasă clătita să alunece într-o cratiţă aşezată pe un vas cu apă fierbinte; astfel, clătitele se vor menţine calde până la servire. Se pudrează cu zahăr şi vanilie. Clătitele rămase de pe o zi pe alta se pot reîncălzi tot pe un vas cu apă fierbinte, cu 20 minute înainte de servire.