Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Clătite umplute cu brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 3

Ingrediente: 1/4 kg brânză de vacă, un ou, o lingură cu vârf de zahăr, coajă de lămâie.

Mod de preparare: Brânza se mărunțește bine cu dosul furculiței și se amestecă bine cu oul întreg, zahărul și coajă de lămâie sau vanilie. Umplutura este suficientă pentru 6-7 clătite. După ce clătita s-a copt pe o parte, se întoarce pe cealaltă și, imediat, pe jumătate din ea se pune o lingură cu vârf din umplutură care apoi se întinde cu dosul lingurii sau cu cuțitul, uniform, și se acoperă cu jumătatea rămasă neunsă. Clătita se coace până când se rumenește dedesubt, apoi se întoarce cu cuțitul, cu partea de deasupra în jos și se lasă să se coacă în continuare pe această parte. În felul acesta, se pătrunde suficient și umplutura. Se ridică tigaia și se lasă clătita să alunece într-o cratiță așezată pe un vas cu apă fierbinte; astfel, clătitele se vor menține calde până la servire. Se pudrează cu zahăr și vanilie. Clătitele rămase de pe o zi pe alta se pot reîncălzi tot pe un vas cu apă fierbinte, cu 20 minute înainte de servire.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.