Ciorbă grecească de pasăre - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă grecească de pasăre

Ciorbă grecească de pasăre

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Măruntaie şi carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la altă pasăre, morcov, pătrunjel, ţelină (în total, circa 300 g), o ceapă mijlocie, 30 g orez, o lămîie, un gălbenuş, 100 ml smîntînă sau 200 ml iaurt, pătrunjel, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Carnea, tăiată în bucăţele, se pune în 3 l de apă rece, împreună cu o linguriţă rasă de sare, lăsîndu-se să stea 15 minute deoparte, ca să treacă în apă cît mai multe substanţe hrănitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc. Cînd clocoteşte, se adaugă zarzavatul şi ceapa, tăiate în sferturi, se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite, pînă cînd se înmoaie bine toate, şi apoi se strecoară. Se pune orezul, amestecînd bine, ca să nu se lipească de fundul oalei, şi se fierbe 20 minute. În supă, se adaugă carnea (fără zarzavaturi), completînd pînă la 2 l de apă, dacă a scăzut, şi se adaugă o linguriţă cu vîrf de "Vegeta", lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia apoi de pe foc, se potriveşte gustul cu sare şi zeamă de lămîie (specificul ei) şi se drege cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt. Pentru aromă, se pune pătrunjel tăiat mărunt.
10.459 vizualizări
949 tipăriri
8 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ciorbă de primăvară (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de perişoare a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de fasole verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.