Ciorbă de peşte (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de peşte (I)

Ciorbă de peşte (I)

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg peşte, morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mare, 1-2 ardei graşi, 2 roşii de mărime mijlocie, borş sau zeamă de varză, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, leuştean, untdelemn, sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine, branhii, se taie în bucăţi potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari, împreună cu ceapa, se căleşte cu 2-3 linguri de untdelemn 2 minute, apoi se stinge cu 1/2 l apă fierbinte şi se lasă să fiarbă bine. Se adaugă ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile tăiate în felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreşte imediat cu borş sau zeamă de varză sau cu altă acreală şi se săreaza, completînd lichidul cu apă, ca ciorba să nu fie prea deasă. Substanţa acră şi sarea se adaugă înainte de a se introduce carnea de peşte, pentru ca acesta să nu se sfărîme la fiert. Cînd clocoteşte ciorba, se adaugă bucăţile de peşte împreună cu capul şi se fierb circa 20-30 minute, pînă cînd se înmoaie. Dacă furculiţa intră cu uşurinţă în carne, atunci înseamnă ca aceasta este fiartă. Se ia de pe foc şi se aromează cu leuştean şi pătrunjel.
2.606 vizualizări
755 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
5. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
7. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.