http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Ciorbe"

Ciorbă de peşte (I)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg peşte, morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mare, 1-2 ardei graşi, 2 roşii de mărime mijlocie, borş sau zeamă de varză, zeamă sau sare de lămîie sau oţet, leuştean, untdelemn, sare.

Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine, branhii, se taie în bucăţi potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul, ras prin răzătoarea cu găuri mari, împreună cu ceapa, se căleşte cu 2-3 linguri de untdelemn 2 minute, apoi se stinge cu 1/2 l apă fierbinte şi se lasă să fiarbă bine. Se adaugă ardeii tăiaţi în felii subţiri şi roşiile tăiate în felii de 2 cm grosime. Ciorba se acreşte imediat cu borş sau zeamă de varză sau cu altă acreală şi se săreaza, completînd lichidul cu apă, ca ciorba să nu fie prea deasă. Substanţa acră şi sarea se adaugă înainte de a se introduce carnea de peşte, pentru ca acesta să nu se sfărîme la fiert. Cînd clocoteşte ciorba, se adaugă bucăţile de peşte împreună cu capul şi se fierb circa 20-30 minute, pînă cînd se înmoaie. Dacă furculiţa intră cu uşurinţă în carne, atunci înseamnă ca aceasta este fiartă. Se ia de pe foc şi se aromează cu leuştean şi pătrunjel.