Ciorbă rusească - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească

Ciorbă rusească

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
16.903 vizualizări
851 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
4. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de perişoare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de post cu zeamă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de dovlecei a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de zarzavat cu mezeluri (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de oase de porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.