Ciorbă rusească - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească

Ciorbă rusească

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
18.083 vizualizări
1.180 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi cu cârnaţi afumaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă ţărănească de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă din carne de ovine (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de viţel cu mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de agrişe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de viţel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de viţel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de zarzavat cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.