Ciorbă rusească - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească

Ciorbă rusească

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
18.108 vizualizări
1.184 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de lobodă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă de ouă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de crenvurşti cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de berbec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă rusească cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată rusească cu maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de burtă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.