Ciorbă rusească - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Ciorbă rusească

Ciorbă rusească

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 2 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g carne, 300 g sfecla rosie, 200 g varza proaspata, 200 g zarzavat(morcov si patrunjel), 1 ceapa, 3-4 buc. cartofi, 2 linguri bulion de rosii sau 100 g rosii proaspete, 2 1/2 litri apa, o lingura otet si o lingura zahar.

Mod de preparare: Se prepara o supa de carne. Se taie pai sfecla rosie, morcovii, patrunjelul si ceapa si se pun intr-o oala. Se adauga rosii proaspete sau bulion, otet, zahar si putina supa de carne grasa. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Legumele trebuie amestecate ca sa nu se prinda de fund, adaugind, daca este nevoie, cite putina supa de carne sau apa. Peste 15-20 minute se pune varza tocata marunt, se amesteca totul si se lasa inca 20 minute sa fiarba inabusit. Apoi legumele se sting cu supa de carne pregatita, se pune piper, foi de dafin, sare, se adauga dupa gust putin otet si se fierb pina cind sint complet gata. In timpul fiertului se adauga cartofi intregi sau taiati in lungime. Se taie rosii proaspete in felioare si se pun in ciorba cu 5-10 minute inainte de a fi gata. Cind ciorba este gata se poate pune, in afara de carne, sunca fiarta, crenvursti, cirnati. Cind se serveste la masa, ciorba se drege cu smintina. Pentru a da culoare ciorbei, se poate prepara zeama de sfecla rosie. In acest scop se taie felii o sfecla rosie, se adauga 1 pahar de supa de carne fierbinte, o lingurita de otet si se pune pentru 10-15 minute la foc mic pina da un clocot. Dupa aceea, zeama se strecoara si se toarna in ciorba inainte de a se servi la masa.
17.843 vizualizări
1.089 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ciorbă moldovenească de potroace (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Ciorbă cu gulii  (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Ciorbă de post cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciorbă pescărească (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă de fasole boabe cu cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de căprioară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Salată rusească cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Ciorbă de burtă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă de ardei capia copţi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă ardelenească de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.