Ciorbă de cartofi cu sos românesc - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de cartofi cu sos românesc

Ciorbă de cartofi cu sos românesc

Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi, o ceapă, 25 g făină, 3 linguri untdelemn, borş, zeamă de castraveţi, zeamă sau sare de lămîie, boia sau pastă de ardei, tarhon, leuştean, pătrunjel, sare, 10-100 ml smîntînă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: I. În circa 1 1/2-2 l apă clocotită (simplă sau în care au fiert oase proaspete sau afumate, împreună cu o ceapă tăiată în sferturi), se adaugă cartofii tăiaţi în cuburi de 2 cm şi 1/2 linguriţă cu sare, lăsîndu-i să fiarbă pînă ce se înmoaie (circa 15 minute). Apa se va pune în funcţie de substanţa cu care se va acri ciorba, ca aceasta să nu fie prea rară. Între timp, se prepară sosul românesc. Făina se amestecă într-o tigaiţă, pe foc mic, pînă cînd capătă culoarea maro deschis, amestecînd tot mereu ca să nu se ardă, apoi se ia de pe foc, adăugînd untdelemnul şi o ceapă rasă fin, un vîrf de linguriţă cu boia dulce, amestecîndu-se toate un minut ca numai la căldura tigăiţei ceapa să-şi dezvolte aroma. Se adaugă, apoi, cîte puţin din supă, amestecînd ca să nu se formeze cocoloaşe, se deşartă peste restul de supă, se acreşte după gust, se adaugă sare, dacă este cazul şi se completează lichidul cu apă, dacă este necesar. După ce a fiert cîteva clocote, se ia de pe foc, se adaugă aromele, din fiecare cîte puţin şi se drege cu smîntînă.
II. Se poate prepara mai simplu şi mai repede astfel: untdelemnul se înfierbîntă cu o linguriţă de ceapă rasă fin 1/2 minut la foc mic, direct în oală, fără să se rumenească, se pune imediat boiaua sau pasta de ardei şi, după ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apă simplă. Cînd clocoteşte, se pun cartofii şi, după ce aceştia au fiert, făina diluată cu apă rece se amestecă cu supa, completîndu-se cu acreala dorită şi cu apă; se adaugă o linguriţă cu "Vegeta" sau sare , dacă este necesar. După ce a fiert cîteva clocote, se ia de pe foc şi se drege cu smîntînă.
2.361 vizualizări
390 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
4. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
6. Sos maioneză verde (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
9. Sos românesc (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Sos de muştar (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
12. Sos de hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
14. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
15. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.