Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ciorbă de cartofi cu sos românesc
Rețetă lacto-vegetariană

Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi, o ceapă, 25 g făină, 3 linguri untdelemn, borș, zeamă de castraveți, zeamă sau sare de lămîie, boia sau pastă de ardei, tarhon, leuștean, pătrunjel, sare, 10-100 ml smîntînă.

Mod de preparare: I. În circa 1 1/2-2 l apă clocotită (simplă sau în care au fiert oase proaspete sau afumate, împreună cu o ceapă tăiată în sferturi), se adaugă cartofii tăiați în cuburi de 2 cm și 1/2 linguriță cu sare, lăsîndu-i să fiarbă pînă ce se înmoaie (circa 15 minute). Apa se va pune în funcție de substanța cu care se va acri ciorba, ca aceasta să nu fie prea rară. Între timp, se prepară sosul românesc. Făina se amestecă într-o tigaiță, pe foc mic, pînă cînd capătă culoarea maro deschis, amestecînd tot mereu ca să nu se ardă, apoi se ia de pe foc, adăugînd untdelemnul și o ceapă rasă fin, un vîrf de linguriță cu boia dulce, amestecîndu-se toate un minut ca numai la căldura tigăiței ceapa să-și dezvolte aroma. Se adaugă, apoi, cîte puțin din supă, amestecînd ca să nu se formeze cocoloașe, se deșartă peste restul de supă, se acrește după gust, se adaugă sare, dacă este cazul și se completează lichidul cu apă, dacă este necesar. După ce a fiert cîteva clocote, se ia de pe foc, se adaugă aromele, din fiecare cîte puțin și se drege cu smîntînă.
II. Se poate prepara mai simplu și mai repede astfel: untdelemnul se înfierbîntă cu o linguriță de ceapă rasă fin 1/2 minut la foc mic, direct în oală, fără să se rumenească, se pune imediat boiaua sau pasta de ardei și, după ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apă simplă. Cînd clocotește, se pun cartofii și, după ce aceștia au fiert, făina diluată cu apă rece se amestecă cu supa, completîndu-se cu acreala dorită și cu apă; se adaugă o linguriță cu "Vegeta" sau sare , dacă este necesar. După ce a fiert cîteva clocote, se ia de pe foc și se drege cu smîntînă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.