Ciorbă de burtă (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Supe, ciorbe, borşuri » Ciorbe » Ciorbă de burtă (I)

Ciorbă de burtă (I)

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/2 kg burtă curăţată, 1/2 kg zarzavat de supă (morcov, pătrunjel, ţelină), o ceapă mare (100 g), 6-8 căţei de usturoi, o lămîie, 1-2 gălbenuşuri, 100 ml smîntînă, circa 300 g oase viţel, leuştean, pătrunjel, ţelină (frunze).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se procură stomacul întreg, se taie în jumătate, spălîndu-se apoi bine, scurs de apă, se presară apoi cu o linguriţă cu vîrf de bicarbonat cu care se freacă bine şi se lasă pînă a doua zi la rece. A doua zi, se va limpezi din nou în 2-3 ape reci, rămînînd albă şi fără miros. Stomacul astfel curăţat, se pune la fiert în 3 l de apă rece, împreună cu oasele de viţel şi o linguriţă rasă de sare. Fierbe în 3-4 ore sau chiar mai mult. După circa 2 ore, se adaugă zarzavatul şi ceapa tăiată în sferturi , fierbîndu-se în continuare acoperite la foc mic, pînă cînd se înmoaie bine burta, completînd cu apă atunci cînd aceasta scade. Burta fiartă se scoate din supă, se taie fîşii de 1/2 cm pe lungime, iar acestea în bucăţi lungi de 3-4 cm. Bucăţile se pun în supa strecurată, completînd cu apă cît dorim să fie de deasă şi lăsînd să mai fiarbă cîteva clocote. Se ia de pe foc, se sărează, se acreşte, după gust, cu zeamă de lămîie, se drege fierbinte cu gălbenuş şi smîntînă sau iaurt şi se aromează cu frunzele menţionate, tăiate mărunt. Se pun deasupra 2 linguri de untdelemn şi usturoiul tocat (sau mai mult, după dorinţă). În lipsa lămîiei, ciorba se poate acri cu sare de lămîie, oţet sau borş. Dacă ciorba este prea rară, se pot face găluşte din albuşul rămas de la gălbenuşul folosit la dres. Găluştele se pun în ciorbă, cînd aceasta este complet fiartă, înainte de a se lua de pe foc şi apoi se finisează ca mai sus.
46.094 vizualizări
2.440 tipăriri
37 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Ciorbă de icre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă ardelenească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Ciorbă ardelenească de fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de viţel cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.