Plăcintă cu piersici - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Plăcintă cu piersici

Plăcintă cu piersici

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blatul: 2 linguri apă rece, 1 gălbenuş mare, 1 cană (de 250 g) făină, 1/4 cană + 2 linguri unt nesărat, tăiat în bucăţele mici, un vârf de cuţit de sare
Umplutura: 1 cană zahăr, 1/4 cană făină, 9 piersici potrivite, 1 lingură zeamă de lămâie
Crusta: 1/2 cană nuci tăiate bucăţele, 1/4 cană zahăr, 1/4 cană făină, 2 linguri unt înmuiat, 1 linguriţă esenţă de vanilie.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se pune făina într-un vas, se adaugă untul şi se frământă până se formează o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenuşul bătut cu apa, sarea şi se amestecă cu furculiţa până se obţine un aluat omogen. Se strânge aluatul într-o minge, se acoperă cu un şervet şi se lasă 30 de minute la rece. Între timp, se prepară umplutura: se amestecă zahărul cu făina, se adaugă piersicile curăţate de coajă, tăiate în felii de 1,2 cm şi presărate cu zeamă de lămâie. Pentru crustă, se amestecă toate ingredientele cu degetele sau cu furculiţa până se formează firimituri ceva mai mari. Pe planşeta presărată cu făină, se întinde aluatul într-o foaie cu care se îmbracă o formă rotundă (cca 30 cm diametru), unsă şi tapetată cu făină, acoperind şi marginile. Se încreţesc marginile aluatului, se toarnă în mijloc umplutura, se nivelează şi se pune deasupra compoziţia de crustă. Se coace plăcinta în cuptorul încins 45-50 de minute. Se lasă să se răcească o oră înainte de a servi.
4.694 vizualizări
467 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cocteil de mango şi piersici (Băuturi > Cocteiluri nealcoolizate)
2. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
6. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
7. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
26. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
27. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
28. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
30. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.