Plăcintă franţuzească cu ceapă - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu legume » Plăcintă franţuzească cu ceapă

Plăcintă franţuzească cu ceapă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 8

Ingrediente: 225 g faina, 1 lingurita de zahar, 2 lingurite rase de sare, 8 g drojdie proaspata, 1 kg de ceapa zemoasa (de apa), 2 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 3 ramurele de cimbru, 1 foaie de dafin, faina pentru tabla de prajituri, 2 linguri de pasta de peste (din tub), 12 masline negre.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. Se acopera vasul si se pune intr-un loc cald, vreme de 10 minute, apoi se amesteca toate ingredientele si se framanta cu mana pana se obtine un aluat uniform. Se pune din nou vasul la loc cald, acoperit cu un servet umezit, vreme de o ora.
Intre timp, se curata ceapa si se taie in doua, apoi se taie in rondele subtiri. Se caleste usturoiul zdrobit, in trei linguri de untdelemn incins. Se adauga ceapa taiata, frunzulitele de cimbru si foaia de dafin, si se lasa toate sa se caleasca vreme de 10 minute, amestecand mereu, pana ce ceapa devine aurie si moale (sa nu se arda).
Se mai framanta o data aluatul cu mana si se intinde pe o tabla de prajituri, data cu faina.
Se unge o tava (30x40 cm) cu grasime, apoi se intinde aluatul in ea, formand pe pereti o mica margine. Se mai lasa aluatul din tava sa dospeasca 20 de minute. Cand e gata, se intinde pe el un strat subtire de pasta de peste (sa aiba gust bun), deasupra se intinde ceapa, iar peste ea se asaza maslinele. Se stropeste cu restul de untdelemn ramas si se baga in cuptorul bine incins, vreme de 25 de minute.
Este o reţetă provensală.
4.350 vizualizări
440 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
4. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de ceapă cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de ceapă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
16. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
17. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
20. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
22. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
26. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
28. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.