Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată

Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 25 g drojdie proaspata, 200 ml lapte caldut, 1 varf de cutit zahar, 300 g faina, 50 g untura (de porc, de gaina sau gasca), 1 lingurita sare, 2 cepe mari (in total 500 g), 750 g mere, 300 g slaninuta (costita afumata) taiata felii, 250 g smantana (sau frisca nebatuta), 3 oua, 125 ml vin alb, 1 lingurita maghiran, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se face maiaua amestecand drojdia cu zaharul si cu 3 linguri de lapte si se lasa sa dospeasca 10 minute. Se framanta apoi faina cu maiaua, sarea, restul de lapte si 25 g untura topita, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca la cald pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp, se curata ceapa si se taie marunt, iar merele curatate de coaja si de seminte se taie cubulete.
Jumatate din feliile de costita afumata se taie bucatele si se dunstuiesc 5 minute - impreuna cu ceapa - in untura ramasa. Se adauga vinul si maghiranul, se mai fierb circa 5 minute la foc mic, dupa care se incorporeaza merele, care se lasa si ele sa se dunstuiasca alte 2-3 minute. Se sareaza, se pipereaza si se pun deoparte sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Aluatul dospit se intinde intr-o tava unsa cu grasime, se acopera cu umplutura de mere si ceapa, iar deasupra se toarna ouale batute cu smantana (sau frisca). Se pune din loc in loc cate-o felie intreaga de slaninuta, se da placinta la cuptor si se coace 30-35 de minute.
3.050 vizualizări
399 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.