Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă cu piersici
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blatul: 2 linguri apă rece, 1 gălbenuș mare, 1 cană (de 250 g) făină, 1/4 cană + 2 linguri unt nesărat, tăiat în bucățele mici, un vârf de cuțit de sare
Umplutura: 1 cană zahăr, 1/4 cană făină, 9 piersici potrivite, 1 lingură zeamă de lămâie
Crusta: 1/2 cană nuci tăiate bucățele, 1/4 cană zahăr, 1/4 cană făină, 2 linguri unt înmuiat, 1 linguriță esență de vanilie.

Mod de preparare: Se pune făina într-un vas, se adaugă untul și se frământă până se formează o cocă sfărâmicioasă. Se adaugă gălbenușul bătut cu apa, sarea și se amestecă cu furculița până se obține un aluat omogen. Se strânge aluatul într-o minge, se acoperă cu un șervet și se lasă 30 de minute la rece. Între timp, se prepară umplutura: se amestecă zahărul cu făina, se adaugă piersicile curățate de coajă, tăiate în felii de 1,2 cm și presărate cu zeamă de lămâie. Pentru crustă, se amestecă toate ingredientele cu degetele sau cu furculița până se formează firimituri ceva mai mari. Pe planșeta presărată cu făină, se întinde aluatul într-o foaie cu care se îmbracă o formă rotundă (cca 30 cm diametru), unsă și tapetată cu făină, acoperind și marginile. Se încrețesc marginile aluatului, se toarnă în mijloc umplutura, se nivelează și se pune deasupra compoziția de crustă. Se coace plăcinta în cuptorul încins 45-50 de minute. Se lasă să se răcească o oră înainte de a servi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.