Plăcintă cu cireşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Plăcintă cu cireşe

Plăcintă cu cireşe

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 500 g cirese de vara, mari si coapte, 4 oua, 125 g zahar pudra, 1 praf de sare, 80 g faina, 250 ml lapte, un plic zahar vanilat, 60 g unt + 20 g pentru uns forma.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spalati ciresele. Rupeti-le coditele, dar nu le scoateti samburii. Puneti-le sa se zvante intr-o sita. Porniti cuptorul.
Cerneti faina intr-un castron. Adaugati sarea, zaharul si ouale. Amestecati bine cu o lingura de lemn, apoi varsati putin cate putin lapte rece, continuand sa amestecati, pana ce compozitia devine omogena. Topiti jumatate din cantitatea de unt (la soare), fara a-l pune pe foc. Incorporati-l in aluat.
Ungeti un vas de portelan sau de Jena cu unt. Varsati in el cateva linguri de aluat, apoi puneti intreaga cantitate intr-un strat uniform. Bagati vasul la cuptor doar cateva minute, pana cand aluatul se solidifica.
Scoateti vasul din cuptor. Asezati ciresele bine zvantate peste foaia de aluat. Varsati peste ele restul de aluat crud si presarati deasupra bucatele de unt.
Bagati din nou vasul la cuptor vreme de 45 de minute. Placinta trebuie sa fie frumos aurita. Dupa ce o scoateti, presarati-o cu zahar vanilat. Se serveste calduta.
Reteta se poate prepara si cu cirese fara samburi, dar zeama din ele patrunde in aluat si el devine usor cleios.
2.066 vizualizări
399 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
2. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
4. Plăcintă cu brânză dulce (Dulciuri > Prăjituri)
5. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
7. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Plăcintă cu peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
12. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Plăcintă cu macaroane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Plăcintă cu spanac şi brânză sau praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Plăcintă a la Follas (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Plăcintă cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Plăcintă cu praz (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Plăcintă de cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
25. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
26. Klafoutis cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
27. Plăcintă cu trei prune (Dulciuri > Prăjituri)
28. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Kalakukko (plăcintă cu hering) (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.