Lapte de pasăre cu cireşe - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Lapte de pasăre cu cireşe

Lapte de pasăre cu cireşe

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 5 oua foarte proaspete, 1/2 l lapte, 80 g zahar, 200 g cirese, 50 ml lichior de cirese, 1 crenguta de menta.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun la rece, pana ce se prepara crema.
Se amesteca bine galbenusurile cu 50 g de zahar, pana ce se obtine o crema (alba si neteda). Se fierbe laptele si se toarna putin cate putin peste crema, batand intruna cu telul. Apoi, se varsa toata compozitia intr-o cratita si se pune la foc potrivit sa se ingroase. Se amesteca fara intrerupere, pana ce crema se prinde de lingura si nu mai face spuma.
Se toarna crema intr-un castron adanc, se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca.
Se bat albusurile spuma. Dupa un minut se adauga restul de zahar si se mai bat circa un minut, ca sa fie suficient de consistente.
Se ia cate o lingura (de supa) de albus si galustele astfel formate se introduc in apa clocotita. Se fierb circa 30 de secunde pe fiecare parte (trebuie intoarse cu grija), se scot cu lingura de spuma, se lasa sa se scurga si se aseaza peste crema racita.
Se curata ciresele de samburi, se taie feliute si se presara peste galustele de albus.
Inainte de a-l servi, laptele de pasare cu cirese se garniseste cu frunzulite de menta taiate fasii.
1.829 vizualizări
419 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu lapte de cocos şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de ciuperci cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă de chimen cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Friptură de porc cu cireşe (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de potroace de pasăre cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Ciorbă de varză cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.