Mere umplute cu brânză şi fructe uscate - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu brânză » Mere umplute cu brânză şi fructe uscate

Mere umplute cu brânză şi fructe uscate

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 5 mere, 1 lamaie, 100 g branza (Roquefort, Regina Blue sau burduf), 10 samburi nuca, 30 g alune, 30 g migdale, o lingura stafide, 50 ml coniac.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Prajiti putin migdalele si alunele intr-o tigaie antiadeziva, fara sa adaugati grasime si cand incep sa-si schimbe culoarea, rasturnati-le pe o farfurie, lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le - nu prea marunt - impreuna cu samburii de nuca.
Luati 4 mere si stergeti-le bine cu un stergar de bucatarie, ca sa luceasca frumos. Taiati-le capacelele si indepartati din interior partea lemnoasa si semintele.
Scobiti apoi miezul cu ajutorul unei lingurite pana ce grosimea ramane de jur imprejur de 1,5 cm (aveti grija sa nu gauriti coaja).
Badijonati-le pe dinauntru cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca, si procedati la fel si cu interiorul capacelelor.
Curatati de coaja cel de-al cincilea mar, taiati-l in patru, indepartati semintele si partea lemnoasa si dati sferturile pe razatoare, impreuna cu miezul scobit din celelalte 4 mere.
Amestecati intr-un bol branza cu miezul de mere ras, zdrobiti-le cu furculita si incorporati apoi nuca, migdalele, alunele, stafidele si coniacul.
Umpleti merele cu amestecul astfel obtinut, puneti la loc capacelele, asezati merele umplute intr-un vas mai adanc, inveliti vasul cu o folie de plastic si tineti-l doua ore la frigider.
Serviti merele reci, fiecare pe cate-o farfurioara.
2.145 vizualizări
410 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
14. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
17. Curmale umplute (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Choux-uri umplute cu icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.