Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mere umplute cu brânză și fructe uscate
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 5 mere, 1 lamaie, 100 g branza (Roquefort, Regina Blue sau burduf), 10 samburi nuca, 30 g alune, 30 g migdale, o lingura stafide, 50 ml coniac.

Mod de preparare: Prajiti putin migdalele si alunele intr-o tigaie antiadeziva, fara sa adaugati grasime si cand incep sa-si schimbe culoarea, rasturnati-le pe o farfurie, lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le - nu prea marunt - impreuna cu samburii de nuca.
Luati 4 mere si stergeti-le bine cu un stergar de bucatarie, ca sa luceasca frumos. Taiati-le capacelele si indepartati din interior partea lemnoasa si semintele.
Scobiti apoi miezul cu ajutorul unei lingurite pana ce grosimea ramane de jur imprejur de 1,5 cm (aveti grija sa nu gauriti coaja).
Badijonati-le pe dinauntru cu zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca, si procedati la fel si cu interiorul capacelelor.
Curatati de coaja cel de-al cincilea mar, taiati-l in patru, indepartati semintele si partea lemnoasa si dati sferturile pe razatoare, impreuna cu miezul scobit din celelalte 4 mere.
Amestecati intr-un bol branza cu miezul de mere ras, zdrobiti-le cu furculita si incorporati apoi nuca, migdalele, alunele, stafidele si coniacul.
Umpleti merele cu amestecul astfel obtinut, puneti la loc capacelele, asezati merele umplute intr-un vas mai adanc, inveliti vasul cu o folie de plastic si tineti-l doua ore la frigider.
Serviti merele reci, fiecare pe cate-o farfurioara.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.