Gulii cu carne de porc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Gulii cu carne de porc

Gulii cu carne de porc

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 2 gulii mai mici (circa 600 g), 2 rosii lunguiete, 2 cepe (de arpagic), 1 legatura mare de patrunjel verde, 300 g file de porc, sare, 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei), 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat (Knorr + apa), 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se spala guliile, se curata si se taie mai intai felii si pe urma stifturi groase de 1/2 cm. Frunzulitele fragede se toaca marunt, iar rosiile se taie in opt (pe lung). Se curata ceapa si se toaca, la fel si patrunjelul (spalat si zvantat). Fileul de porc se taie pe lat felii groase de-un deget si apoi transversal, in fasii (de-aceeasi grosime) si se sareaza usor. Intr-o tigaie mare se pun la-ncins doua linguri de unt topit pe care se rumenesc bine pe ambele parti, fasiile de carne. Apoi se scot si se pun deoparte pe o farfurie. Se pune si restul de unt in tigaie si se calesc guliile pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile, zeama de carne si circa 2/3 din patrunjelul verde tocat si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 3 minute. Se adauga si carnea si se mai lasa 2-3 minute, pana ce se-nmoaie bine guliile. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie, se gusta de sare si piper si se presara cu restul de patrunjel si frunzulitele de gulie tocate marunt. Se poate adauga, dupa gust, putina smantana (circa 150 g) si ca garnitura se poate servi orez fiert sau taitei.
3.339 vizualizări
423 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Piftie de porc (răcitură) (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Musaca moldovenească de cartofi şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ruladă din carne de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Rasol milanez din carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Şuberec cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cu gulii cubuleţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Ciorbă rusească fără carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de carne de porc (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.