Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Gulii cu carne de porc

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 2 gulii mai mici (circa 600 g), 2 rosii lunguiete, 2 cepe (de arpagic), 1 legatura mare de patrunjel verde, 300 g file de porc, sare, 3 linguri unt topit (sau unt amestecat cu ulei), 3-4 linguri de zeama concentrata de carne sau zarzavat (Knorr + apa), 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingura zeama de lamaie, piper.

Mod de preparare: Se spala guliile, se curata si se taie mai intai felii si pe urma stifturi groase de 1/2 cm. Frunzulitele fragede se toaca marunt, iar rosiile se taie in opt (pe lung). Se curata ceapa si se toaca, la fel si patrunjelul (spalat si zvantat). Fileul de porc se taie pe lat felii groase de-un deget si apoi transversal, in fasii (de-aceeasi grosime) si se sareaza usor. Intr-o tigaie mare se pun la-ncins doua linguri de unt topit pe care se rumenesc bine pe ambele parti, fasiile de carne. Apoi se scot si se pun deoparte pe o farfurie. Se pune si restul de unt in tigaie si se calesc guliile pana ce devin sticloase. Se adauga rosiile, zeama de carne si circa 2/3 din patrunjelul verde tocat si se lasa sa fiarba incet, cu capac, circa 3 minute. Se adauga si carnea si se mai lasa 2-3 minute, pana ce se-nmoaie bine guliile. Se incorporeaza coaja si zeama de lamaie, se gusta de sare si piper si se presara cu restul de patrunjel si frunzulitele de gulie tocate marunt. Se poate adauga, dupa gust, putina smantana (circa 150 g) si ca garnitura se poate servi orez fiert sau taitei.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.