Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Paste, pizza şi găluşte » Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii

Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii

Ingrediente: 100-150 g ficat crud de pasăre, viţel sau porc, 50 g franzelă, 30 g griş, 20 g făină, un ou, 2 linguri untdelemn, o linguriţă de ceapă rasă fin, o linguriţă cu vîrf de pătrunjel tăiat mărunt, un vîrf de cuţit cu piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Franzela, muiată o clipă în apă rece şi bine stoarsă, se trece prin maşina de tocat, împreună cu ficatul crud şi cu ceapa călită un minut în untdelemn. La tocătură, se adaugă oul întreg, pătrunjelul, făina, grişul şi piperul şi se amestecă bine. Compoziţia va fi moale. Supa se va pune într-o cratiţă de 3-4 l. Cînd clocoteşte, se udă linguriţa şi cu ea se ia din compoziţie cîte o găluşcă şi i se dă drumul în supă; găluşca se va coagula imediat şi nu se va împrăştia. Vor rezulta circa 34 găluşte. Se fierb cu capac, în clocote mici, circa 10 minute; după 5 minute, se întorc cu furculiţa.
2.754 vizualizări
812 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă cu pătrăţele de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă cu găluşte de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Supă cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.